Παλαιά Διαθήκη Καινή Διαθήκη
ΓΕΝΕΣΙΣ
ΕΞΟΔΟΣ
ΛΕΥΙΤΙΚΟΝ
ΑΡΙΘΜΟΙ
ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ
ΙΗΣΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΗ
ΚΡΙΤΑΙ
ΡΟΥΘ
ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ Α΄
ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ B΄
ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ Γ΄
ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ Δ΄
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΩΝ Α΄
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΩΝ Β΄
ΕΣΔΡΑΣ Α΄
ΕΣΔΡΑΣ Β΄
ΝΕΕΜΙΑΣ
ΤΩΒΙΤ
ΙΟΥΔΙΘ
ΕΣΘΗΡ
ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ Α΄
ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ Β΄
ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ Γ΄
ΨΑΛΜΟΙ
ΙΩΒ
ΠΑΡΟΙΜΙΑΙ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΗΣ
ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ
ΣΟΦΙΑ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΣΕΙΡΑΧ
ΩΣΗΕ
ΑΜΩΣ
ΜΙΧΑΙΑΣ
ΙΩΗΛ
ΟΒΔΙΟΥ
ΙΩΝΑΣ
ΝΑΟΥΜ
ΑΒΒΑΚΟΥΜ
ΣΟΦΟΝΙΑΣ
ΑΓΓΑΙΟΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΜΑΛΑΧΙΑΣ
ΗΣΑΪΑΣ
ΙΕΡΕΜΙΑΣ
ΒΑΡΟΥΧ
ΘΡΗΝΟΙ ΙΕΡΕΜΙΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΕΡΕΜΙΟΥ
ΙΕΖΕΚΙΗΛ
ΔΑΝΙΗΛ - ΒΗΛ ΚΑΙ ΔΡΑΚΩΝ
ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ Δ΄
ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ
ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ
ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ
ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ
ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ
ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α΄
ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Β΄
ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ
ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ
ΠΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ
ΠΡΟΣ ΚΟΛΟΣΣΑΕΙΣ
ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ Α΄
ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ Β΄
ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ Α΄
ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ Β΄
ΠΡΟΣ ΤΙΤΟΝ
ΠΡΟΣ ΦΙΛΗΜΟΝΑ
ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΑΚΩΒΟΥ
Α΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΤΡΟΥ
Β΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΤΡΟΥ
Α΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΟΥ
Β΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΟΥ
Γ΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΟΥΔΑ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Ἡ οἰκονόμος
Η οικονόμος
The Housekeeper short documentary
An observational portrait exploring the bonds between an elderly Greek Orthodox priest and the woman who tirelessly takes care of him.
Highlights:
Silverdocs 2010
Zagrebdox 2010
Calcalorus Film Festival 2010
Kerry Film festival 2010
Expression en Corto 2010
British Shorts - Lichtspielklub Short Film Festival 2010
Royal Television Society Scotland: Student factual award 2010 (winner)
Θέμις Παβουρή - Fr John Maitland Moir

Πάτερ Ιωάννης Μέτμαντ Μουάρ

Γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου το 1924 στο Currie. Κοιμήθηκε στις 17 Απριλίου το 2013 στο Εδιμβούργο σε ηλικία 88 ετών. Ο πατήρ Ιωάννης ήταν ιερέας της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα του Εδιμβούργου, ιδρυτής πολλών μικρότερων Ορθοδόξων κοινοτήτων σ' όλη την Σκωτία, και εφημέριος στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Πέθανε ειρηνικά στο Βασιλικό Ιατρείο του Εδιμβούργου, στις 17 Απριλίου 2013. Ένας άνθρωπος βαθιάς ιεροσύνης και εκθαμβωτικής εκκεντρικότητας, με απέραντη συμπόνια κ σωφροσύνη, ανιδιοτελής, με επίμονη αυτοπεποίθηση, ατάραχα προσευχόμενος και σφοδρά αυτοπειθαρχημένος, ο πατήρ Ιωάννης σίγουρα θα κερδίσει μία θέση, σαν μοναδική και διακεκριμένη μορφή στα εκκλησιαστικά χρονικά της Σκωτίας. Γεννήθηκε το 1924 στο χωριό Currie όπου ο πατέρας του ήταν ο τοπικός γιατρός, η αγάπη του για την μητέρα του ήταν πάντα ανακατεμένη με σιωπηλή περηφάνια, αφού ο ίδιος ήταν μέλος χαμηλότερης αριστοκρατίας. Η προνομιακή αλλά και κάπως αυστηρή ανατροφή ενός μοναχοπαιδιού σ' αυτήν την οικογένεια, μαζί με την χρόνια αδυναμία στα γόνατα του, τον κράτησαν μακριά από την αναταραχή της παιδικής ηλικίας και τον καθοδήγησαν από μικρή ηλικία σε πιο πνευματικές επιδιώξεις. Μετά το σχολείο, στην Ακαδημία του Εδιμβούργου, πήγε και σπούδασε ελληνικά και λατινικά στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου κατά την διάρκεια των ετών του πολέμου, η ασθενική φύση του απέκλεισε κάθε επιλογή να υπηρετήσει στον στρατό. Μετά τον πόλεμο, και για ένα σύντομο χρονικό διάστημα ως άριστος γνώστης των ελληνικών και λατινικών στη σχολή Cargilfield στο (Perthshire), προχώρησε στην Οξφόρδη για να συνεχίσει τις σπουδές του στην ελληνική και λατινική φιλολογία, στην εκκλησία του Χριστού, και θεολογικές σπουδές στην θεολογική σχολή του Cuddesdon .Το ενδιαφέρον του για την Ανατολική Χριστιανοσύνη ξύπνησε στην Οξφόρδη και με ενθουσιασμό άρπαξε την ευκαιρία να σπουδάσει στην περίφημη θεολογική σχολή της Χάλκης, στην Κωνσταντινούπολη το 1950-1951.

Κατά την διάρκεια της χρονιάς αυτής ταξίδεψε επίσης στους Αγίους Τόπους, Μέση Ανατολή και σφυρηλάτησε φιλίες στις Ανατολικές εκκλησίες, τις οποίες διατήρησε καθ' όλη την διάρκεια της ζωής του. Όταν επέστρεψε στην Σκωτία, χειροτονήθηκε στην Σκωτσέζικη Επισκοπική εκκλησία, στην οποία θα υπηρετούσε πιστά για τα επόμενα 30 χρόνια. Το πρώτο καθήκον του ήταν ως υπεφημέριος στην Αγία Μαρία στο Broughty Ferry και μετά για μία περίοδο 6 ετών δίδαξε στο κολλέγιο του Αγίου Τσάντ, Ντάραμ. Επέστρεψε στην Σκωτία το 1962 ως υπεφημέριος υπεύθυνος της ενορίας του Αγίου Βαρνάβα, στο Εδιμβούργο, και ως τιμητικός ιερέας στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας. Μετά το 1967 μετακόμισε βόρεια, στην επισκοπή του Μoray, όπου και υπηρέτησε ως αιδεσιμότατος στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Ινβερνές. Η αφοσίωση του στα ποιμαντικά και λειτουργικά του καθήκοντα όπως επίσης η προσωπική του αγιότητα και ευσέβεια, ενέπνευσαν αίσθηση δέους στους αφοσιωμένους ενορίτες. Mόνο η συνήθεια του να φορεί το σκωτσέζικο κιλτ κάτω από το ράσο, προκάλεσε αυστηρή επίπληξη από τον επίσκοπο του, ο οποίος ήταν πιο πολύ περιπλεγμένος από τον θερμό και άκαμπτο σκωτσέζικο πατριωτισμό του πάτερ Ιωάννη. Η Σκωτσέζικη Επισκοπική Εκκλησία, την οποία ο πατήρ Ιωάννης αγάπησε και υπηρέτησε, πίστευε πως ήταν μια εκκλησία με συναφείς σχέσεις μαζί με τις ανατολικές εκκλησίες. Τα μάτια του έλαμπαν όταν

εξηγούσε πως η λειτουργία της σκωτσέζικης Επισκοπικής Εκκλησίας, όπως κ της Ανατολής, περιέχουν την έκκληση.

Με την πάροδο των χρόνων, όμως, πείστηκε ότι η σκωτσέζικη επισκοπική εκκλησία, κινιόταν όλο και πιο μακριά με την πίστη , και την άσκηση από το κοινό έδαφος που είχε με την Ορθόδοξη Εκκλησία , την οποία γνώρισε , αγάπησε και τις προσευχές της οποίας ενστερνίστηκε.

Το 1981 παραιτήθηκε από την θέση του στην επισκοπή του Moray και ταξίδεψε, στο Όρος Άθως, όπου έγινε δεκτός στην Ορθόδοξη εκκλησία, στο Μοναστήρι της Σίμωνος Πέτρας. Επέστρεψε στην Βρετανία για να υπηρετήσει τώρα ως Ορθόδοξος Ιερέας, στην ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, με απόλυτη αφοσίωση, για περαιτέρω 30 χρόνια. Μετά από τρία χρόνια στο Coventry, o πατήρ Ιωάννης επέστρεψε στην Σκωτία, όπου ένωσε δύο μικρές Ορθόδοξες κοινότητες στο Εδιμβούργο, μία Σλάβικη και μία Ελληνική, σε μία ενιαία Ορθόδοξη κοινότητα του Αγίου Ανδρέα. Την ίδια ώρα, ταξίδευε ακούραστα σ' όλη την χώρα, με λεωφορείο, εξυπηρετώντας συχνά μικρές ομάδες ορθοδόξων χριστιανών στο Αμπερτίν, Ινβερνές, Μερθ, Νταντί, Άγιος Ανδρέας, Στέρλιγκ και αλλού.

Για τον πατέρα Ιωάννη, η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ότι ο αγαπητός του C.S. Lewis, θα ονόμαζε, "απλή χριστιανικότητα" υπερβαίνοντας τα όρια της εθνικότητας και γλώσσας, αγκαλιάζοντας όλους, οι οποίοι αναζητούν, να ζήσουν μία χριστιανική ζωή, το σκάνδαλο του σταυρού και την δόξα της ανάστασης. Επίσης αγκάλιασε για αυτόν τα πιο πολύτιμα στοιχεία στην Χριστιανική ιστορία της Σκωτίας ειδικά αυτό το όραμα του χριστιανισμού που εκφράζεται σε μορφές όπως ο Άγιος Columba και Άγιος Cuthbert. Ασκητής εκ φύσεως , το ενδιαφέρον του ήταν στην εφαρμογή της χριστιανικότητας τρεφόμενης από την προσευχή και παράδοση, παρά από αισθητικές λεπτότητες και πνευματικές αθλήσεις, που ελκύουν πολλούς δυτικούς στη Ορθόδοξη εκκλησία. Δεν ήταν χωρίς αντιδράσεις από μέλη του ποιμνίου του ο πατήρ Ιωάννης που εισήγαγε τα αγγλικά ως κοινή γλώσσα λατρείας, και επέτυχε να δημιουργήσει μία αληθινή διεθνή κοινότητα, αντανακλώντας τις πολλές εθνικότητες των ορθοδόξων φοιτητών που σπουδάζουν σε σκωτσέζικα πανεπιστήμια και τις ορθόδοξες οικογένειες που ζουν και δουλεύουν στη Σκωτία. Όσο η ορθόδοξη εκκλησία στην Σκωτία αυξήθηκε σε μέλη, μεσούσης της μετανάστευσης από παραδοσιακά ορθόδοξες χώρες, τόσο και σε ποσοστό από μέλη σκωτσέζους που βρήκαν για τους εαυτούς τους σπίτι στην κοινότητα. Ο ρόλος του ως ιερέας στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου ήταν ένας που πήρε πολύ σοβαρά. Το παρεκκλήσι του Αγίου Ανδρέα εγκαταστάθηκε αρχικά στο σπίτι του στην πλατεία Γεωργίου και μετά μεταφέρθηκε στην πρώην πανεπιστημιακή σχολή Buccleuch στο Meadow βρισκόμενο στην καρδιά του πανεπιστημιακού συγκροτήματος και οι καθημερινές ακολουθίες γίνονταν εκεί με αμείωτη τακτικότητα και η πάντοτε ανοικτή πόρτα παρείχε και συνεχίζει να παρέχει , ένα σταθερό σημείο αναφοράς, για αμέτρητους φοιτητές. Tο παρεκκλήσι του Αγίου Αντρέα, ήταν όμως και η βάση για την δουλειά του , στα άλλα πανεπιστήμια του Εδιμβούργου , και σε όλη την Σκωτία, δουλειά που τώρα συνεχίζεται με τον ίδιο ζήλο , και ανιδιοτέλεια, από δύο χαρισματικούς ιερείς, τον πατέρα Αβραάμ και τον πατέρα Ραφαήλ. Ο πατήρ Ιωάννης υπέβαλε τον εαυτό του σε ένα σχεδόν απίστευτα αυστηρό ασκητικό καθεστώς, από προσευχή και νηστεία, ενώ την ίδια ώρα ήταν διαθέσιμος, στον καθ΄ ένα που αναζητούσε την βοήθεια του, πνευματικά ή υλικά, όλες τις ώρες της μέρας

και της νύχτας. Μέριμνα του η φροντίδα του για τους εντελώς κατεστραμμένους οικονομικά ανθρώπους στο Εδιμβούργο, προκάλεσε θαυμασμό και όχι λίγη ανησυχία σε πολλούς ενορίτες που έρχονταν στην εκκλησία, που ήταν επίσης το σπίτι του, μόνο για να τον βρίσκουν να σερβίρει ήρεμα καφέ με αριστοκρατική ευγένεια σε συντροφιά αστέγων αλκοολικών, ή να βρίσκουν έναν αλήτη να κοιμάται στον καναπέ του. Ήταν ακούραστος στις προσπάθειες του να βοηθήσει τα θύματα βασανιστηρίων και χριστιανούς σε όλο τον κόσμο, πού ήταν υπό διωγμό.
Λίγες μέρες θα περνούσαν, χωρίς να γράψει μία επιστολή υποστήριξης για κάποιον που βρίσκεται στην φυλακή ή σε θανάσιμο κίνδυνο. Κληρονόμησε μία άνετη περιουσία, άλλα πέθανε άφραγκος έχοντας διασκορπίσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία στους άξιους και ανάξιους σε ίσα μέρη. Οι συνήθειες της ζωής του θα τον είχαν χαρακτηρίσει σαν μία καρικατούρα της Σκωτίας αν δεν είχαν ενταχθεί σε μία εξαιρετική γενναιοδωρία του πνεύματος. Όλη η ογκώδης αλληλογραφία ήταν σχολαστικά γραμμένη στο χέρι, σε αποκόμματα ανακυκλωμένου χαρτιού, αποστέλλοντας την με το χαμηλότερο κόστος, σε επαναχρησιμοποιημένους φακέλους είτε έγραφε σε δούκες ή επισκόπους ή σε άπορους και αγχωμένους. Για πολλά χρόνια ήταν γνωστό θέαμα στους δρόμους του Εδιμβούργου, ενώ περνούσε με το παλαιό ηλεκτρικό ποδήλατο του, το μαύρο ράσο του και τα μακριά άσπρα γένια του φουσκωμένα στον αέρα. Όταν έχασε την φυσική του αντοχή, παρηγορούταν από την αγάπη και φροντίδα αυτών που τον έβλεπαν σαν τον πνευματικό τους πατέρα και από τις υπηρεσίες και αφοσίωση των αδελφών κληρικών. Ήταν επίσης υπό την φροντίδα των Ελλήνων ιατρών της κοινότητας, προς τους οποίους ποτέ δεν έπαυσε να εκφράζει τη ευγνωμοσύνη του. Ο τελευταίος χρόνος της αξιοσημείωτης ζωής του ήταν ίσως ο σημαντικότερος απ΄ όλους. Εντελώς κλινήρης, σχεδόν τυφλός, και σχεδόν εντελώς κουφός, αφιέρωσε ακόμα πιο πολύ τον εαυτό του στην προσευχή, ειδικά στην συνεχιζόμενη ενότητα, αρμονία, ευημερία ,και την πρόοδο των ορθοδόξων κοινοτήτων, στην Σκωτία. Την ημέρα που πέθανε ένας ανώνυμος ευεργέτης, τελικά σφράγισε την αγορά, της πρώην ενοριακής εκκλησίας του Buccleuch, για την ορθόδοξη κοινότητα του Αγίου Ανδρέα στο Εδιμβούργο, εξασφαλίζοντας έτσι την υλική βάση για την πραγματοποίηση του πνευματικού οράματος, που είχε εμπνευστεί ο πατήρ Ιωάννης, καθ΄ όλη την διάρκεια της ζωής του.

Αιωνία του η μνήμη. 
Τελευταίες Προσθήκες Βίντεο
Πιο Δημοφιλή

Ἡ ἀσχήμια τοῦ αὐτοειδώλου
Διάρκεια: 11:24
12/11/2019

Ἡ σκήτη τῆς Ἁγίας Ἄννης
Διάρκεια: 1:08:3
10/11/2019

Συνεργεία μετὰ τοῦ Θεοῦ
Διάρκεια: 56:48
06/11/2019

Τὰ παιδιὰ τ΄οὐρανοῦ
Διάρκεια: 4:48
01/11/2019

Δύο παλιοὶ φίλοι συζητοῦν
Διάρκεια: 1:30:1
30/10/2019

Εἰσιτήριο χωρὶς κάθισμα
Διάρκεια: 3:04
24/10/2019

Ἡ Εὐχὴ μέσα στὸν κόσμο
Διάρκεια: 1:11:0
21/10/2019

Λόγος καὶ Σιωπή
Διάρκεια: 31:28
19/10/2019

Ἡ εὐωδία τῆς ἀγάπης
Διάρκεια: 43:56
15/10/2019

Κι ὅμως ὑπάρχει ἐλπίδα
Διάρκεια: 1:23:3
11/10/2019

Ἡ ταυτότητα φύλου
Διάρκεια: 5:47
10/10/2019

Ἅγ. Διονύσιος ὁ Ἀρεοπαγίτης
Διάρκεια: 22:14
03/10/2019

Ἂς ψάλλουμε τὸν Θεό...
Διάρκεια: 23:40
29/09/2019

Ἀπό τό σκοτάδι στό φῶς
Διάρκεια: 34:18
27/09/2019

Ἡ Ἁγία Νῆσος
Διάρκεια: 24:24
26/09/2019

H Ὀρθοδοξία στὴ Νέα Ζηλανδία
Διάρκεια: 34:44
23/09/2019

Ἡ ὑπομονὴ
Διάρκεια: 55:06
19/09/2019

Παναγία, ἡ θύρα τοῦ ἐλέους
Διάρκεια: 7:33
16/09/2019

Ὁ Πνευματικὸς Ἀγώνας
Διάρκεια: 1:36:4
10/09/2019

Τά προσωνύμια τῆς Παναγίας
Διάρκεια: 3:14
08/09/2019

Ἡ Κυριακή καὶ τὰ ἀθλήματα
Διάρκεια: 6:26
06/09/2019

Ἡ σκυτάλη στοὺς νέους
Διάρκεια: 1:48:3
01/09/2019

Μωϋσέως Ὠδή
Διάρκεια: 2:33:4
25/08/2019

Ἡ σκήτη τοῦ Ἁγίου Ἀνδρέα
Διάρκεια: 1:40:3
23/08/2019

Ἱστορίες ἀπό τὸ Γεροντικό
Διάρκεια: 52:28
20/08/2019

Χρόνος, Καιρός καί Αἰώνας
Διάρκεια: 19:42
18/08/2019

Ἡ ζωή στὸ γρήγορο
Διάρκεια: 1:21:1
17/08/2019

Τὸ μεγάλο δῶρο τοῦ Θεοῦ
Διάρκεια: 16:32
16/08/2019

Ἡ χαρά τῶν Χριστιανῶν
Διάρκεια: 1:26:2
12/08/2019

Ὁ ἐγωιστής γίγαντας
Διάρκεια: 1:26:4
11/08/2019

Ὅλα τ΄ἄστρα ἀπόψε δικά μας
Διάρκεια: 2:27
10/08/2019

Ὁ φίλος μου τὸ κινητὸ
Διάρκεια: 2:45
08/08/2019

Ἐσωστρέφεια – ἐξωστρέφεια
Διάρκεια: 9:29
03/08/2019

Πέρασμα στὸ Αἰγαῖο
Διάρκεια: 1:41:5
28/07/2019

Ἅγιος Παντελεήμων, ταινία
Διάρκεια: 1:10:3
27/07/2019

Ὁ καλός ἀγώνας
Διάρκεια: 26:00
21/07/2019

Προφήτης Ἠλίας Δραγαμέστου
Διάρκεια: 2:38
20/07/2019

Ὁ Παπαδιαμάντης κι ἐμεῖς
Διάρκεια: 53:23
19/07/2019

Ἁγία Μαρίνα, ἡ ἀτρόμητη
Διάρκεια: 131:59
17/07/2019

Ἅγιος Νικόλαος τῶν Ὀρφανῶν
Διάρκεια: 27:54
14/07/2019

Πώς θεραπεύεται η ανασφάλεια;
Διάρκεια: 2:30
13/07/2019

Ἅγιος Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης
Διάρκεια: 10:05
12/07/2019

Ὁ γέροντας Σωφρόνιος
Διάρκεια: 11:23
11/07/2019

Ἐποχή καθαίρεσης παραδόσεων
Διάρκεια: 20:57
09/07/2019

Νὰ ὑπάρχεις
Διάρκεια: 04:45
08/07/2019

Δημιουργός καὶ αἰσθητική
Διάρκεια: 14:02
03/07/2019

Ἱερά Μονή Ἰβήρων
Διάρκεια: 8:47
02/07/2019

Ἡ δωρεά τοῦ Θεοῦ
Διάρκεια: 18:21
01/07/2019

Ἡ ἀγάπη θέλει κόπο
Διάρκεια: 1:32:5
30/06/2019

Ὁ Σαοὺλ - Παῦλος
Διάρκεια: 29:06
29/06/2019

Πατρότητα καὶ Παιδαγωγία
Διάρκεια: 41:59
25/06/2019

Ὁ Σταυρός τοῦ Ἁγίου Πορφυρίου
Διάρκεια: 1:45:0
22/06/2019

Ἡ ἀπόδραση
Διάρκεια: 26:00
20/06/2019

Ὁ καρπὸς τοῦ Ἁγίου Πνεύματος
Διάρκεια: 1:00:1
16/06/2019
<< 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25 >>
Τελευταίες Προσθήκες Ηχητικών
Πιο Δημοφιλή

Οἱ Ἅγιοι Ἀρσένιοι
Διάρκεια: 1:02:5
10/11/2019

Ὁ πόλεμος κατά τῆς Ἐκκλησίας
Διάρκεια: 1:01:5
04/11/2019

Ρίζα καὶ θεραπεία παθῶν
Διάρκεια: 1:04:3
29/10/2019

Ἅγιος Δημήτριος
Διάρκεια: 1:04:4
25/10/2019

Τὸ ἁμάρτημα τῆς ἀχαριστίας
Διάρκεια: 53:47
21/10/2019

Ἡ εἰρήνη στὴν οἰκογένεια
Διάρκεια: 1:01:2
20/10/2019

Ὁ Ἅγιος Πορφύριος - Μαρτυρίες
Διάρκεια: 42:47
15/10/2019

Ἑνός ἐστι χρεία
Διάρκεια: 45:18
12/10/2019

Φταίω ἐγώ...
Διάρκεια: 1:13:5
11/10/2019

Μήνυμα Ἁγίου Πορφυρίου
Διάρκεια: 4:57
10/10/2019

Στήριγμα τοῦ γάμου ἡ ἀλήθεια
Διάρκεια: 47:53
09/10/2019

Τῷ καλῷ ποιμένι
Διάρκεια: 4:51
08/10/2019

Ὁ Ἀόρατος Πόλεμος
Διάρκεια: 47:04
06/10/2019

Ἡ ἀποφυγὴ τῆς παρρησίας
Διάρκεια: 58:03
02/10/2019

Ὀρθοδοξία, Ὁδὸς Θεογνωσίας
Διάρκεια: 46:22
29/09/2019

Ὁ Νίκος ἀπὸ τὴν Αἴγυπτο
Διάρκεια: 10:09
27/09/2019

Ὁ πόλεμος τῶν αἰσθήσεων
Διάρκεια: 47:28
25/09/2019

Μία μέθοδος προσευχῆς
Διάρκεια: 1:00:5
21/09/2019

Μὲ τὸν Σταυρὸ στὸ χέρι
Διάρκεια: 15:31
20/09/2019

Θλίψεις καὶ ὀργὴ
Διάρκεια: 52:51
17/09/2019

Ὁ πόνος στὴν ἐν Χριστῷ ζωὴ
Διάρκεια: 57:53
16/09/2019

Ὕψωση τοῦ Τιμίου Σταυροῦ
Διάρκεια: 8:06
14/09/2019

Διδαχές επί ἀνθρωπίνων παθῶν
Διάρκεια: 2:24:3
11/09/2019

Ἡ συχνὴ Θεία Κοινωνία
Διάρκεια: 1:08:4
09/09/2019

Τό Γενέσιον τῆς Θεοτόκου
Διάρκεια: 47:22
08/09/2019

Ἡ σημασία τῆς ἑνότητας
Διάρκεια: 7:28
29/08/2019

Ἡ χριστιανική τελειότητα
Διάρκεια: 55:34
27/08/2019

Περί καταλαλιᾶς (κατάκρισης)
Διάρκεια: 53:19
24/08/2019

Ὁ Τάφος τῆς Παναγίας
Διάρκεια: 39:37
22/08/2019

Ἡ ἀκινησία τῆς καρδιᾶς
Διάρκεια: 21:05
20/08/2019

Ἡ Δύναμη τῆς Προσευχῆς
Διάρκεια: 6:48
12/08/2019

Ὄρεξη ζωῆς
Διάρκεια: 57:28
11/08/2019

Ἔλα στὸ σπίτι μας Χριστὲ
Διάρκεια: 5:15
10/08/2019

Ἡ ἀντιμετώπιση τῆς ἀδικίας
Διάρκεια: 28:44
08/08/2019

Τὸ Ἄκτιστο Φῶς καὶ ἡ Θέωσις
Διάρκεια: 11:02
07/08/2019

Θαβώριον Φῶς
Διάρκεια: 48:52
05/08/2019

Ζωντανή προσευχή
Διάρκεια: 46:55
04/08/2019

Μάνα μου γλυκιά μου μάνα
Διάρκεια: 4:16
03/08/2019

Βασίλισσα τοῦ κόσμου
Διάρκεια: 4:32
29/07/2019

Χρειάζεται ἀγώνας
Διάρκεια: 52:10
28/07/2019

Ἅη μου Παντελεήμονα (Τῆλος)
Διάρκεια: 3:04
27/07/2019

Βίος Ἁγίας Παρασκευῆς
Διάρκεια: 57:24
26/07/2019

Ἡ παράκληση τῆς ἁγίας Ἄννας
Διάρκεια: 47:30
25/07/2019

Καθημερινή νοερά προσευχή
Διάρκεια: 1:08:1
24/07/2019

Σπάνια ὁμιλία περὶ ὑπακοῆς
Διάρκεια: 40:15
23/07/2019

Ὁ Προφήτης Ἠλίας
Διάρκεια: 59:39
20/07/2019

Ὁμιλία γιὰ τὴν Ἁγία Κυριακή
Διάρκεια: 06:15
07/07/2019

Χαιρεκακία
Διάρκεια: 47:20
05/07/2019

Γιὰ νὰ χωρέσεις τὴν χαρά
Διάρκεια: 38:38
04/07/2019

Ἡ μεγάλη ἀρετή τῆς ὑπακοῆς
Διάρκεια: 44:38
03/07/2019

Μετάνοια καὶ ἐξομολόγηση
Διάρκεια: 40:14
27/06/2019

Πλάτων Απολογία Σωκράτους
Διάρκεια: 1:30:1
25/06/2019

Περὶ τῆς θείας λειτουργίας
Διάρκεια: 57:30
20/06/2019

Ὁμιλία γιὰ τὸ Ἅγιο Πνεῦμα
Διάρκεια: 1:13:3
18/06/2019

Τὸ Ἅγιο Πνεῦμα
Διάρκεια: 37:36
17/06/2019

Τί εἶναι ἡ Ἁγία Πεντηκοστή;
Διάρκεια: 30:08
16/06/2019

Ὕμνοι τῆς Πεντηκοστῆς
Διάρκεια: 7:08
15/06/2019

Λεπτότητα καὶ διάκριση
Διάρκεια: 3:03:1
14/06/2019

Ἐκκλησιαστικότητα
Διάρκεια: 8:44
13/06/2019

Οἱ διὰ Χριστὸν σαλοὶ
Διάρκεια: 1:19:5
11/06/2019

Ὁ Χριστὸς εὐλογεῖ τὸν γάμο
Διάρκεια: 39:23
08/06/2019

Λεπτότητα καὶ διάκριση
Διάρκεια: 1:03:1
07/06/2019

Ἀσθένεια καὶ πνευματικὴ ζωὴ
Διάρκεια: 1:26:2
06/06/2019

Τὸ ἀσυνείδητο στὴν Κλίμακα
Διάρκεια: 1:39:4
31/05/2019

Ὁ βίος τοῦ κάθε Χριστιανοὺ
Διάρκεια: 29:21
29/05/2019

Τὸ ἔργο τῆς κατήχησης
Διάρκεια: 1:23:1
28/05/2019

Κυριακή τῆς Σαμαρείτιδος
Διάρκεια: 1:06:2
26/05/2019

Διάλογος σ\' ἕνα πηγάδι
Διάρκεια: 14:11
25/05/2019

Ἡ θλίψη
Διάρκεια: 35:00
24/05/2019

Μετάνοια καὶ ἡσυχαστικὴ ζωὴ
Διάρκεια: 47:03
22/05/2019

Ἡ δική μας Ἀνάσταση
Διάρκεια: 46:24
17/05/2019

Τὸ ἀληθινὸ νόημα τοῦ Πάσχα
Διάρκεια: 53:28
16/05/2019

Περὶ παθῶν
Διάρκεια: 1:01:4
10/05/2019

Ἡ εὐχούλα
Διάρκεια: 7:08
07/05/2019

Ἐμπειρία ἁγιότητος
Διάρκεια: 1:00:3
06/05/2019

Σήμερον ἔαρ μυρίζει
Διάρκεια: 37:30
04/05/2019

Ἡ Ζωοδόχος Πηγὴ
Διάρκεια: 26:14
03/05/2019

Διακαινήσιμος Ἑβδομάδα
Διάρκεια: 12:58
02/05/2019

Ἀκολουθία τῆς Ἀναστάσεως
Διάρκεια: 1:18:5
28/04/2019

Ἡ ἐμπειρία τοῦ πανηγυριοῦ
Διάρκεια: 15:35
26/04/2019

Τί εἶναι ἡ ἄνω Ἱερουσαλήμ;
Διάρκεια: 31:18
24/04/2019

Ἡ Κυριακὴ τῶν Βαΐων
Διάρκεια: 1:05:3
21/04/2019

Κάλαντα Λαζάρου, Κάλυμνος
Διάρκεια: 2:36
20/04/2019

Κτηνώδης ἢ θηριώδης νοῦς
Διάρκεια: 37:24
17/04/2019
<< 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31 >>
Τελευταίες Προσθήκες Εικόνων
Πιο Δημοφιλή
<< 1  2  3  4  5  6  7  8  9 >>