Παλαιά Διαθήκη Καινή Διαθήκη
ΓΕΝΕΣΙΣ
ΕΞΟΔΟΣ
ΛΕΥΙΤΙΚΟΝ
ΑΡΙΘΜΟΙ
ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ
ΙΗΣΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΗ
ΚΡΙΤΑΙ
ΡΟΥΘ
ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ Α΄
ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ B΄
ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ Γ΄
ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ Δ΄
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΩΝ Α΄
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΩΝ Β΄
ΕΣΔΡΑΣ Α΄
ΕΣΔΡΑΣ Β΄
ΝΕΕΜΙΑΣ
ΤΩΒΙΤ
ΙΟΥΔΙΘ
ΕΣΘΗΡ
ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ Α΄
ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ Β΄
ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ Γ΄
ΨΑΛΜΟΙ
ΙΩΒ
ΠΑΡΟΙΜΙΑΙ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΗΣ
ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ
ΣΟΦΙΑ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΣΕΙΡΑΧ
ΩΣΗΕ
ΑΜΩΣ
ΜΙΧΑΙΑΣ
ΙΩΗΛ
ΟΒΔΙΟΥ
ΙΩΝΑΣ
ΝΑΟΥΜ
ΑΒΒΑΚΟΥΜ
ΣΟΦΟΝΙΑΣ
ΑΓΓΑΙΟΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΜΑΛΑΧΙΑΣ
ΗΣΑΪΑΣ
ΙΕΡΕΜΙΑΣ
ΒΑΡΟΥΧ
ΘΡΗΝΟΙ ΙΕΡΕΜΙΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΕΡΕΜΙΟΥ
ΙΕΖΕΚΙΗΛ
ΔΑΝΙΗΛ - ΒΗΛ ΚΑΙ ΔΡΑΚΩΝ
ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ Δ΄
ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ
ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ
ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ
ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ
ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ
ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α΄
ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Β΄
ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ
ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ
ΠΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ
ΠΡΟΣ ΚΟΛΟΣΣΑΕΙΣ
ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ Α΄
ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ Β΄
ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ Α΄
ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ Β΄
ΠΡΟΣ ΤΙΤΟΝ
ΠΡΟΣ ΦΙΛΗΜΟΝΑ
ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΑΚΩΒΟΥ
Α΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΤΡΟΥ
Β΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΤΡΟΥ
Α΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΟΥ
Β΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΟΥ
Γ΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΟΥΔΑ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Ψηφοφορια 1
Ποιὰ βασική παρηγοριὰ νοιώθετε στὶς δυσκολίες σας
Τὰ μέχρι τώρα βιώματά σας καὶ ἡ ὅλη σχέση μὲ τὸν Κύριο
Ἡ ἀγάπη τοῦ Κυρίου ποὺ ἔχετε νοιώσει μέχρι τώρα
Ἡ δύναμη τοῦ Κυρίου σὲ συνδυασμό μὲ τὴν δική σας ἀθωότητα
Ἡ ταύτιση μὲ τὸν Κύριο στὴν ὑποδοχή τοῦ μίσους τοῦ κόσμου
Ἡ Ἀνάστασή Του ὡς βεβαιότητα συναντήσεως μαζί Του
Ψηφοφορια 2
Ποιὸ βίωμα εἶναι πιὸ οἰκεῖο γιὰ σᾶς;
Μετέχουμε σὲ ὅλη τὴ ζωὴ τοῦ Κυρίου μὲ τὴν τέλεση τῆς Θείας Εὐχαριστίας
Ἡ νηστεία βοηθᾶ νὰ ξεκολλήσει τὸ μυαλό μας ἀπὸ τὰ γήινα πράγματα
Στὸ μυστήριο τῆς Ἐξομολογήσεως καθαρίζουμε τὴν ψυχή μας
Ὁ χριστιανὸς πρέπει νὰ γεμίσει τὸν χρόνο του μὲ προσευχὴ
Ἕνας ἥρωας δάσκαλοςΜαθήματα ζωῆς καὶ ἀλληλεγγύης ἔστειλε ἕνας δάσκαλος δημοτικοῦ σχολείου ἀπὸ τὸ Ἰράν.

Ἕνα 8χρονο ἀγόρι δεχόταν τὸν ἐκφοβισμὸ καὶ τὰ χλευαστικὰ σχόλια τῶν συμμαθητῶν του, ἐπειδὴ ἔχει χάσει τὰ μαλλιὰ του λόγῳ μιᾶς σπάνιας ἀσθένειας.

Τότε, ὁ 45χρονος Ἀλὶ Μοχαμαντιάν μπῆκε μία μέρα στὴν τάξη καὶ ἔκπληκτοι οἱ μαθητὲς εἶδαν ὅτι εἶχε ξυρίσει τὸ κεφάλι του.

Οἱ μαθητὲς ὄχι μόνο ἀντιλήφθηκαν τὸ λάθος τους καὶ σταμάτησαν νὰ ἐνοχλοῦν τὸν μικρὸ Μαχάν Ραχίμι, ἀλλὰ ἀποφάσισαν νὰ τοῦ συμπαρασταθοῦν μὲ τὸν ἴδιο τρόπο: ξύρισαν καὶ ἐκεῖνοι τὰ μαλλιά τους.

 


Ὁ δάσκαλος, ποὺ ἔχει γίνει ἥρωας στὸ Ἰράν, δέχθηκε τὰ συγχαρητήρια του Ἰρανοῦ προέδρου Χασάν Ροχανὶ ἐνῶ, σύμφωνα μὲ τὴ Guardian, ἡ κυβέρνηση ἀποφάσισε τὴν οἰκονομικὴ ἐνίσχυση τῆς οἰκογένειας τοῦ παιδιοῦ ὥστε νὰ καλυφθοῦν τὰ ἰατρικὰ ἔξοδα γιὰ ἀντιμετώπιση τῆς ἀσθένειάς του.

πηγή: in.gr / guardian


 
Τα σχόλιά σας
Δόξα τω Θεώ, να και μια καλή είδηση!

Ευαγγελία Χατζοπούλου, 20 Οκτωβρίου 2014
Το κακό πολεμείται μόνο με το καλὸ, αλλά χρειάζεται πολύ ταπείνωση και αγώνας. Η ενέργεια αυτή μαρτυράει κατά τον πιο εύγλωττο τρόπο την πορεία της ζωής αυτού του ανθρώπου που με το παράδειγμα του γίνεται πρότυπο και πηγή έμπνευσης για τους μικρούς μαθητές και για μια ολόκληρη κοινωνία. Ἐτσι αλλάζει ο κόσμος μας και γίνεται όμορφος, όταν ο καθένας μας στον χώρο του είναι φως, ίσως ένα μικρο κεράκι, που όμως ἐχει τη δύναμη να πολεμάει το σκοτάδι και την παγωνιά που μας κυκλώνουν.

Κονιτοπούλου Μαρία, 16 Φεβρουαρίου 2014
Υπάρχουν τελικά τόσα πολλά που μπορείς να κάνεις....και να τα κάνεις ξεφεύγοντας από τη συμβστικότητα....αρκεί να βάλεις την καρδιά σου. Γιατί ο δάσκαλος αυτός αυτό έκανε.Και τελικά ενεργοποίησε τις καρδιές και τόσων άλλων. Τόσο απλό αυτό που έκανε όμως και τόσο βαθύ!

Μαρία Βαΐτση, 8 Φεβρουαρίου 2014
Μελετώ Κ.Παλαμά και πριν λίγο διάβασα: "Βασανισμένε,ταπεινέ ,και λυτρωμένε,και ίσε!Σε ξέρω,είναι το στόμα σου της αρμονίας κρουνιά,θνητέ,αν δεν έγινες Θεός,άνθρωπος πια δεν είσαι,γιατί νοείς τ'αθάνατα και ζης μαζί μ'αυτά." Και το προσθέτω αυτό εδώ γιατί νομίζω ταιριάζει αυτός ο στίχος του Ποιητή μας να χαριστεί σε αυτόν τον δάσκαλο όπως σε πολλούς άλλους άσημους Θνητούς.

ΠαναΓιώτα, 8 Φεβρουαρίου 2014
Όμορφες ψυχές!

Ολγα Κιτσου, 6 Φεβρουαρίου 2014
Μουσουλμάνος δάσκαλος εν μέσω μουσουλμάνων μαθητών υπακούει στη βαθειά του αλήθεια και πράττει κατά την Αλήθεια! Χωρίς να ξέρει το Όνομα πού υπηρετεί, παίρνει τους μαθητές του από το χέρι και τους περνά στη μόνη περιοχή που μπορούν να αναπνεύσουν την ανθρωπιά τους.Τους περνά στο χώρο της ελευθερίας πέρα από τα χαρακώματα τής κακίας και τού φόβου.Αυτός υπερβαίνει τα φράγματα και διδάσκει ότι τελικά ο κάθε άνθρωπος πέραν των τόπων και των τύπων γεννιέται Χριστιανός. Διδάσκει "ασυνειδήτως" με το παράδειγμα και χωρίς να έχει γεννηθεί άνωθεν την μόνη αλήθεια. Εμείς;

Υδραίου Μαρία, 4 Φεβρουαρίου 2014
Μουσουλμάνος δάσκαλος εν μέσω μουσουλμάνων μαθητών υπακούει στη βαθειά του αλήθεια και υπηρετεί την Αλήθεια στην πράξη.Τον ακολουθούν βεβαίως τα παιδιά, γιατί μπόρεσαν να νοιώσουν ότι τα πήρε από το χέρι και τα πέρασε πέρα από τα χαρακώματα της κακίας χαρίζοντας τους μιαν άλλη ανάσα: εκείνη που ελευθέρωσε την ανθρωπιά τους .Χωρίς και ο ίδιος να ξέρει σε ποιά περιοχή μπήκε,φανερώνει πώς ο άνθρωπος πέρα από τόπους και πέρα από τύπους, γεννιέται Χριστιανός! Εμείς;...

Υδραίου Μαρία, 4 Φεβρουαρίου 2014
Αυτό θα πει αγάπη!!!

Άννα, 1 Φεβρουαρίου 2014
Το Ευαγγέλιο στη Πράξη...!!!

ΦΑΛΑΡΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, 31 Ιανουαρίου 2014
Παραδειγμα προς μιμηση για Ολους τους Εκπαιδευτικους.

ΒασιΛικη Παπασπυρου., 31 Ιανουαρίου 2014
Η δράση- αντίδραση του δάσκαλου έφερε αυτό το αξιέπαινο αποτέλεσμα ακριβώς επειδή έδωσε το παράδειγμα ο ίδιος.Άφησε δηλαδή στην άκρη τα λόγια και πέρασε στην πράξη.Είναι σπουδαίο να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στον κόσμο μας και ακόμα πιο σπουδαίο στο περιβάλλον μας. Δείχνει κατά την γνώμη μου τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο μπορούμε να νικήσουμε την Βία, δηλαδή, την αλλαγή που ξεκινάει από εμάς τους ίδιους. Τελικά διαβάζοντας αυτό βεβαιώνομαι για άλλη μια φορά πως όχι μόνο "ενός κακού" αλλά και ενός καλού ...."μύρια έπονται"...

ΠαναΓιώτα, 31 Ιανουαρίου 2014
Πρότυπο δασκάλου για μαθητές και γονείς!.........

Καμινιώτου Μαρία, 30 Ιανουαρίου 2014
Ακρως Ενδιαφεον και Αξιζει για Προβληματισμο.Η Βια και Συγκεκριμενα η Σχολικη Βια ειναι ενα Ειδικα Λεπτο Θεμα που εχει Παρει Ανεξελεκτες Καταστασεις και Δυστυχως Αυξανεται.

Ελεσα, 29 Ιανουαρίου 2014
Η Άποψή μας
 

Bookmark and Share
Δείτε προηγούμενες παρεμβάσεις
Ελάτε να συζητήσουμε
Ονοματεπώνυμο *

Email *

Το μήνυμά σας *

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

Πρὸς τὴ χήρα ποὺ θλίβεται καὶ ἀνησυχεῖ

Κουράγιο. Μὴν φοβᾶσαι. Πὲς στὸν ἑαυτό σου: «ὁ ἄνδρας μου ἀνῆκε πρῶτα στὸν Θεὸ καὶ ἔπειτα σ' ἐμένα καὶ τὰ παιδιά μου, πρῶτα εἶναι τοῦ Θεοῦ καὶ ἔπειτα δικός μου. Ἐὰν ὁ ἔμπειρος κηπουρὸς τραβήξει μία δέσμη ἀπὸ τὰ ἄνθη, νὰ ξέρεις, ὅτι χρειαζόταν νὰ πράξει ἔτσι. Ἐκεῖνος ξέρει τοὺς λόγους γιὰ τοὺς ὁποίους τὸ ἔκανε. Καὶ ἕνας ἀπὸ τοὺς λόγους εἶναι καὶ αὐτός: γιὰ νὰ ἐξελίσσονται τὰ γύρω ἄνθη. Κι ἐσὺ μὲ τὰ παιδιά σου ἀπὸ τώρα θὰ ἐξελίσσεσαι πνευματικὰ καλύτερα.