Παλαιά Διαθήκη Καινή Διαθήκη
ΓΕΝΕΣΙΣ
ΕΞΟΔΟΣ
ΛΕΥΙΤΙΚΟΝ
ΑΡΙΘΜΟΙ
ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ
ΙΗΣΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΗ
ΚΡΙΤΑΙ
ΡΟΥΘ
ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ Α΄
ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ B΄
ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ Γ΄
ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ Δ΄
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΩΝ Α΄
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΩΝ Β΄
ΕΣΔΡΑΣ Α΄
ΕΣΔΡΑΣ Β΄
ΝΕΕΜΙΑΣ
ΤΩΒΙΤ
ΙΟΥΔΙΘ
ΕΣΘΗΡ
ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ Α΄
ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ Β΄
ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ Γ΄
ΨΑΛΜΟΙ
ΙΩΒ
ΠΑΡΟΙΜΙΑΙ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΗΣ
ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ
ΣΟΦΙΑ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΣΕΙΡΑΧ
ΩΣΗΕ
ΑΜΩΣ
ΜΙΧΑΙΑΣ
ΙΩΗΛ
ΟΒΔΙΟΥ
ΙΩΝΑΣ
ΝΑΟΥΜ
ΑΒΒΑΚΟΥΜ
ΣΟΦΟΝΙΑΣ
ΑΓΓΑΙΟΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΜΑΛΑΧΙΑΣ
ΗΣΑΪΑΣ
ΙΕΡΕΜΙΑΣ
ΒΑΡΟΥΧ
ΘΡΗΝΟΙ ΙΕΡΕΜΙΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΕΡΕΜΙΟΥ
ΙΕΖΕΚΙΗΛ
ΔΑΝΙΗΛ - ΒΗΛ ΚΑΙ ΔΡΑΚΩΝ
ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ Δ΄
ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ
ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ
ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ
ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ
ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ
ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α΄
ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Β΄
ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ
ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ
ΠΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ
ΠΡΟΣ ΚΟΛΟΣΣΑΕΙΣ
ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ Α΄
ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ Β΄
ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ Α΄
ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ Β΄
ΠΡΟΣ ΤΙΤΟΝ
ΠΡΟΣ ΦΙΛΗΜΟΝΑ
ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΑΚΩΒΟΥ
Α΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΤΡΟΥ
Β΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΤΡΟΥ
Α΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΟΥ
Β΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΟΥ
Γ΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΟΥΔΑ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Ψηφοφορια 1
Ποιὰ βασική παρηγοριὰ νοιώθετε στὶς δυσκολίες σας
Τὰ μέχρι τώρα βιώματά σας καὶ ἡ ὅλη σχέση μὲ τὸν Κύριο
Ἡ ἀγάπη τοῦ Κυρίου ποὺ ἔχετε νοιώσει μέχρι τώρα
Ἡ δύναμη τοῦ Κυρίου σὲ συνδυασμό μὲ τὴν δική σας ἀθωότητα
Ἡ ταύτιση μὲ τὸν Κύριο στὴν ὑποδοχή τοῦ μίσους τοῦ κόσμου
Ἡ Ἀνάστασή Του ὡς βεβαιότητα συναντήσεως μαζί Του
Ψηφοφορια 2
Ποιὸ βίωμα εἶναι πιὸ οἰκεῖο γιὰ σᾶς;
Μετέχουμε σὲ ὅλη τὴ ζωὴ τοῦ Κυρίου μὲ τὴν τέλεση τῆς Θείας Εὐχαριστίας
Ἡ νηστεία βοηθᾶ νὰ ξεκολλήσει τὸ μυαλό μας ἀπὸ τὰ γήινα πράγματα
Στὸ μυστήριο τῆς Ἐξομολογήσεως καθαρίζουμε τὴν ψυχή μας
Ὁ χριστιανὸς πρέπει νὰ γεμίσει τὸν χρόνο του μὲ προσευχὴ
Love story


AND IT BEGINS . . . . 


If he is a hero...........She is an angel!Τα σχόλιά σας
Ένας φίλος επιμένει να γίνω περισσότερο συγκεκριμένη και να προσπαθήσω να συγκροτήσω την σκέψη μου,διότι όσοι δεν με ξέρουν μπορεί να με παρεξηγήσουν,λέει.Θα προσπαθήσω. Λοιπόν,βλέποντας αυτές τις φωτο/φιες το πρώτο που ένιωσα ήταν θυμός και το τελευταίο θαυμασμός.Θύμωσα πολύ για τον ακρωτηριασμό αυτού του νέου ανθρώπου και σκέφτηκα πόσοι άνθρωποι καθημερινά πονούν και υποφέρουν επειδή κάποιοι απλώς έτσι έχουν αποφασίσει(για προσωπικό όφελος) ή απο τραγικά λάθη που είναι ανεπίτρεπτα(γιατρών,δικηγόρων,γονιών).Πόσοι ευθύνη έχουμε όλοι μας για όλους και για όλα.Το ίδιο δεν συμβαίνει στην Έλλαδα σήμερα;Ξέρετε,δεν χρειάζεται να σου κόψουν τα χέρια και τα πόδια για να είσαι ακρωτηριασμένος. Οι φωτογραφίες αυτές δεν μου λένε τίποτα άλλο,γιατί δεν το θεωρώ ούτε θυσία ούτε ηρωΙσμό να φροντίζεις αυτόν που αγαπάς.Όταν αγαπάς ως γονιός ,ως μάνα ,ως φίλη,ως πιστός και την ζωή σου δίνεις ακόμα,γι'αυτόν που αγαπάς και δεν σε μέλλει πόσα μάτια ,πόδια ή δόντια έχει αυτό το πρόσωπο.Δεν σε απασχολούν τα ελλατώματα και κάθε είδους αναπηρία του ψυχική ή σωματική.Αυτό είναι - για εμένα τουλάχιστον- απολύτως φυσικό.Μα είτε γίνεται απο καθήκον,είτε απο αφοσίωση είτε απο αγάπη.Το καλύτερο είναι να γίνεται βέβαια απο αγάπη. Στην οικογένειά μας φροντίζουμε τον πατέρα μου που είναι τετραπληγικός .Ούτε ήρωες ,είμαστε ουτε άγγελοι,ούτε θυσιαζόμαστε,ούτε κάνουμε αυτό που πρέπει απλώς κάνουμε αυτό που θέλουμε τιμούμε αυτόν που μας αγαπάει και τον αγαπούμε.Τώρα να θαυμάσω κάποιον που υπερβαίνει τον εαυτό του και φροντίζει(δίνει χρόνο ,κόπο και χρήμα) στον εχθρό του-αυτόν δηλαδη που τον έβλάψε -ΑΥΤΟ είναι μια άλλη ιστορία.Εγώ ΑΥΤΟ δυσκολεύομαι να το κάνω.ΑΥΤΟ τότε πως πρέπει να λέγεται;

ΠαναΓιώτα Βούλγαρη, 30 Δεκεμβρίου 2012
Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα σε όλους.Φως Χριστού στις καρδιές και στον νου μας, πάντοτε.Χρόνια πολλά στις Ευγενίες.Και αν δεν γίνομαστε κατανοητοί καμιά φορά δεν πειράζει...δίκαιο είναι, δεν χάλασε και ο κόσμος. Τώρα δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε σε τέτοια λόγια και επεξηγήσεις.Έχομε γιορτή όλοι και οι αδύνατοι που κουράζουν και ταλαιπωρούν και οι δυνατοί που αναπαύουν και ειρηνεύουν. "Ο λόγος σαρξ εγένετο" μας προσφέρεται το μεγαλύτερο δώρο. Σας φιλώ, Γιώτα.

ΠαναΓίωτα, 24 Δεκεμβρίου 2012
Τί έννοιες και τί σκοτούρες να έχεις όταν αντικρίζεις κάτι τέτοιο; Τί γολγοθά ανέβηκαν αυτά τα νέα παιδιά. Δροσερά σαν τα γάργαρα νερά και χαρούμενα και έρχεται η δυσκολία και χάνεται ο κόσμος γύρο τους. Μα όχι μια απλή δυσκολία.
Θυμάμαι το 2003, είχα ένα ατύχημα. Αναγκαστικά για έξι μήνες δεν μπορούσα να πατήσω το πόδι μου. Αισθανόμουν ανήκανη και ανύμπορη. Κι αυτό για έξι μήνες με ένα πόδι.
Τώρα αυτό το παλικάρι τί να πεί;;;; Ούτε χέρια, ούτε πόδια! Ω, Θέε μου, πόσο μεγάλος είσαι! Δώξα τω Θεώ.
Ωστόσο δεν μπορώ να καταλάβω τί σχέση έχει η παρέμβαση της Γιώτας με το τραγούδι που αναφέρεται στ᾽ ό᾽τι έχει βαρεθεί τους δούλους και φοβιτσιάρηδες.

Κυριακή Λ, 22 Δεκεμβρίου 2012
Η μάλλον το "Τους έχω βαρεθεί" ακόμα καλύτερα απο την Μ.Δημητριάδη... http://www.youtube.com/watch?v=VVjRyxjTaHM Οι φωτογραφίες είναι πολύ σκληρές... Ελπίζω να με καταλάβαινετε.

ΠαναΓίωτα, 22 Δεκεμβρίου 2012
Δεν ξέρω αν ο κύριος είναι Ήρωας και η κοπέλα Άγγελος,αυτό το ξέρει μόνο ο θεός σίγουρα όμως είναι δυνατοί έχοντας στήριξη υλική και συναισθηματική όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.Αναρωτιέμαι τι γίνεται με όσους βρίσκονται σε ανάλογη θέση π.χ. παιδιά ή και ενήλικες άμαχοι ακρωτηριασμένοι που συμβαίνει να έχουν μείνει μόνοι τους στον κόσμο,(γιατί έπεσε ξαφνικά μια βόμβα δίπλα τους)χωρίς καμία συμπαράσταση και χωρίς καμία οικονομική βοήθεια. Όπως και να έχει οι πόλεμοι δεν συμφέρουν καμία πλευρά συμφέρουν μόνο όσους τους αποφασίζουν,και τους οργανώνουν απο τον καναπέ τους. Προτείνω τον "Τρίτο Παγκόσμιο" ,(ο μπραουν ,ο φισερ και ο κραφτ).... και "τους έχω βαρεθεί".... Δυο αγαπημένα τραγούδια του Β.Παπακωνσταντίνου που μου έρχονται στον νου βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες και θα πρότεινα να τα ακούσετε με προσοχή αν δεν τα έχετε ακούσει ήδη.Επίκαιρα και διαχρονικά πάντα και τα δυο!

Βούλγαρη Γιώτα, 22 Δεκεμβρίου 2012
Πάντα τέτοιες ιστορίες με βγάζουν από τον εαυτό μου και από το κλειστό μου σύμπαν. Εδώ βλέπουμε με εικόνες μια πορεία. Μια πορεία που είχε και πολύ πόνο, κλάμα, ίσως απελπισία, μαύρες σκέψεις. Ξαφνικά χάνεται η γη κάτω από τα πόδια σου. Ανατρέπεται όλη η ζωή σου. Τι δύναμη ψυχής χρειάζεται! Ο Θεός χαρίζει αυτή τη δύναμη στις πολύ δύσκολες στιγμές και υπάρχουν άνθρωποι που σηκώνουν βάρη αβάσταχτα. Η κοπέλα στάθηκε με γενναίο φρόνημα, ως πραγματική ηρωίδα. Και το αγόρι δεν το έβαλε κάτω, αγωνίστηκε για να συνεχίσει τη ζωή του. Φαντάζομαι ο δρόμος και για τους δυο θα ήταν και θα είναι δύσβατος.Αλλά τελικά τα δύσκολα έχουν αξία στη ζωή. Είναι πολύ ωφέλιμο να προβάλλονται τέτοια παραδείγματα γιατί αποτελούν για εμάς μεγάλο παράδειγμα, στήριγμα και οδηγό. Εύχομαι ολόψυχα να ζήσουν και να βαδίζουν μαζί στον δύσκολο, αλλά ωραίο δρόμο που διάλεξαν.

Μαρία Βαϊτση , 19 Δεκεμβρίου 2012
Αξιζει Οντως για Προβληματισμο. Πως Αλλαζει η Ζωη Πολλες Φορες Εκει που Ησουνα μεσα στην Χαρα, στην Ευτυχια Ολα αυτα Αποτομα Μετατρεπονται,Αλλαζουνε Χωρις να το Περιμενεις.

Ιορδανης, 16 Δεκεμβρίου 2012
Η Άποψή μας
 

Bookmark and Share
Δείτε προηγούμενες παρεμβάσεις
Ελάτε να συζητήσουμε
Ονοματεπώνυμο *

Email *

Το μήνυμά σας *

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

Πρὸς τὴ χήρα ποὺ θλίβεται καὶ ἀνησυχεῖ

Κουράγιο. Μὴν φοβᾶσαι. Πὲς στὸν ἑαυτό σου: «ὁ ἄνδρας μου ἀνῆκε πρῶτα στὸν Θεὸ καὶ ἔπειτα σ' ἐμένα καὶ τὰ παιδιά μου, πρῶτα εἶναι τοῦ Θεοῦ καὶ ἔπειτα δικός μου. Ἐὰν ὁ ἔμπειρος κηπουρὸς τραβήξει μία δέσμη ἀπὸ τὰ ἄνθη, νὰ ξέρεις, ὅτι χρειαζόταν νὰ πράξει ἔτσι. Ἐκεῖνος ξέρει τοὺς λόγους γιὰ τοὺς ὁποίους τὸ ἔκανε. Καὶ ἕνας ἀπὸ τοὺς λόγους εἶναι καὶ αὐτός: γιὰ νὰ ἐξελίσσονται τὰ γύρω ἄνθη. Κι ἐσὺ μὲ τὰ παιδιά σου ἀπὸ τώρα θὰ ἐξελίσσεσαι πνευματικὰ καλύτερα.