Παλαιά Διαθήκη Καινή Διαθήκη
ΓΕΝΕΣΙΣ
ΕΞΟΔΟΣ
ΛΕΥΙΤΙΚΟΝ
ΑΡΙΘΜΟΙ
ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ
ΙΗΣΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΗ
ΚΡΙΤΑΙ
ΡΟΥΘ
ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ Α΄
ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ B΄
ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ Γ΄
ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ Δ΄
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΩΝ Α΄
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΩΝ Β΄
ΕΣΔΡΑΣ Α΄
ΕΣΔΡΑΣ Β΄
ΝΕΕΜΙΑΣ
ΤΩΒΙΤ
ΙΟΥΔΙΘ
ΕΣΘΗΡ
ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ Α΄
ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ Β΄
ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ Γ΄
ΨΑΛΜΟΙ
ΙΩΒ
ΠΑΡΟΙΜΙΑΙ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΗΣ
ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ
ΣΟΦΙΑ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΣΕΙΡΑΧ
ΩΣΗΕ
ΑΜΩΣ
ΜΙΧΑΙΑΣ
ΙΩΗΛ
ΟΒΔΙΟΥ
ΙΩΝΑΣ
ΝΑΟΥΜ
ΑΒΒΑΚΟΥΜ
ΣΟΦΟΝΙΑΣ
ΑΓΓΑΙΟΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΜΑΛΑΧΙΑΣ
ΗΣΑΪΑΣ
ΙΕΡΕΜΙΑΣ
ΒΑΡΟΥΧ
ΘΡΗΝΟΙ ΙΕΡΕΜΙΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΕΡΕΜΙΟΥ
ΙΕΖΕΚΙΗΛ
ΔΑΝΙΗΛ - ΒΗΛ ΚΑΙ ΔΡΑΚΩΝ
ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ Δ΄
ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ
ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ
ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ
ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ
ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ
ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α΄
ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Β΄
ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ
ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ
ΠΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ
ΠΡΟΣ ΚΟΛΟΣΣΑΕΙΣ
ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ Α΄
ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ Β΄
ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ Α΄
ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ Β΄
ΠΡΟΣ ΤΙΤΟΝ
ΠΡΟΣ ΦΙΛΗΜΟΝΑ
ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΑΚΩΒΟΥ
Α΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΤΡΟΥ
Β΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΤΡΟΥ
Α΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΟΥ
Β΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΟΥ
Γ΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΟΥΔΑ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Ψηφοφορια 1
Ποιὰ βασική παρηγοριὰ νοιώθετε στὶς δυσκολίες σας
Τὰ μέχρι τώρα βιώματά σας καὶ ἡ ὅλη σχέση μὲ τὸν Κύριο
Ἡ ἀγάπη τοῦ Κυρίου ποὺ ἔχετε νοιώσει μέχρι τώρα
Ἡ δύναμη τοῦ Κυρίου σὲ συνδυασμό μὲ τὴν δική σας ἀθωότητα
Ἡ ταύτιση μὲ τὸν Κύριο στὴν ὑποδοχή τοῦ μίσους τοῦ κόσμου
Ἡ Ἀνάστασή Του ὡς βεβαιότητα συναντήσεως μαζί Του
Ψηφοφορια 2
Ποιὸ βίωμα εἶναι πιὸ οἰκεῖο γιὰ σᾶς;
Μετέχουμε σὲ ὅλη τὴ ζωὴ τοῦ Κυρίου μὲ τὴν τέλεση τῆς Θείας Εὐχαριστίας
Ἡ νηστεία βοηθᾶ νὰ ξεκολλήσει τὸ μυαλό μας ἀπὸ τὰ γήινα πράγματα
Στὸ μυστήριο τῆς Ἐξομολογήσεως καθαρίζουμε τὴν ψυχή μας
Ὁ χριστιανὸς πρέπει νὰ γεμίσει τὸν χρόνο του μὲ προσευχὴ
20 Πρακτικὲς Συμβουλὲς γιὰ Ταπείνωση
 Θέλετε νὰ σᾶς πῶ μερικοὺς τρόπους; Ἁπλοὺς θὰ σᾶς πῶ. Ἁπλούς. Νὰ σᾶς τοὺς πῶ γιὰ νὰ ἔλθουμε στὸ πρακτικὸ μέρος.


1. Σὲ ξέχασαν; Δὲ σὲ πῆραν οὔτε ἕνα τηλέφωνο; Δὲν πειράζει. Καὶ προπαντὸς μὴν παραπονεῖσαι.

2. Σὲ ἀδίκησαν; Ξέχασέ το.

3. Σὲ περιφρόνησαν; Νὰ χαίρεσαι.

4. Σὲ κατηγοροῦν; Μὴν ἀντιλέγεις.

5. Σὲ κοροϊδεύουν; Μὴν ἀπαντᾶς.

6. Σὲ βρίζουν; Σιωπὴ καὶ προσευχή.

7. Σοῦ ἀφαιροῦν τὸ λόγο; Σὲ διακόπτουν; Μὴ λυπᾶσαι.

8. Σὲ κακολογοῦν; Μὴν ἀντιμάχεσαι.

9. Σοῦ μεταδίδουν εὐθύνες τὰ παιδιά σου; Οἱ συγγενεῖς σου, οἱ δικοί σου οἱ ἄνθρωποι; Μὴ διαμαρτύρεσαι.

10. Θυμώνουν μαζί σου; Νὰ παραμένεις ἤρεμος.

11. Σοῦ κλέβουν φανερά; Κάνε τὸν τυφλό.

12. Σὲ εἰρωνεύονται; Νὰ μακροθυμεῖς.

13. Δὲν ἀκοῦνε τὶς συμβουλές σου; Ἰδίως δὲν ἀκοῦνε τὶς συμβουλές σου τὰ παιδιά σου; Πέσε στὰ γόνατα καὶ κάνε προσευχή.

14. Ἐκνευρισμὸς στὸ ἀντρόγυνο; Ἐσὺ φταῖς. Κι ἐσὺ φταῖς. Ὄχι ὁ ἄλλος.

15. Ἔφταιξες; Ζήτησε συγγνώμη.

16. Δὲν ἔφταιξες; Πάλι ζήτησε συγγνώμη.

17. Ἔχεις ὑγεία; Δόξαζε τὸν Θεόν.

18. Ἔχεις ἀρρώστια; Ἔχεις καρκίνο, ταλαιπωρεῖσαι, ὑποφέρεις, βασανίζεσαι, πονᾶς; Δόξαζε τὸν Θεόν.

19. Γκρίνια, ἀνεργία, φτώχεια μέσα στὸ σπίτι; Νήστευσε. Ἀγρύπνησε. Κάνε προσευχή.

20. Γιὰ ὅλους καὶ γιὰ ὅλα προσευχή. Πολλὴ προσευχή. Πολλὴ προσευχή. Νηστεία καὶ προσευχὴ διότι "τοῦτο τὸ γένος τῶν παθῶν καὶ τῶν δαιμόνων οὐκ ἐκπορεύεται παρὰ μόνο μὲ νηστεία καὶ προσευχή".


Εἴθε ἀδελφοί μου, νὰ ἀκολουθήσουμε ὅλοι μας, καὶ πρῶτος ἐγώ, τὶς ταπεινὲς αὐτὲς συμβουλές, καὶ νὰ εἶστε βέβαιοι ὅτι θὰ σωθοῦμε.Πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος Κ. Ἀναγνωστόπουλος
 Πηγή: http://zpigikamchoir.blogspot.com/2011/01/20.html

Τα σχόλιά σας
Πάντος Αξίζει για Γόνιμο Προβληματισμό αυτό Όλο το Κείμενο και ο Πατέρας Στέφανος Αυτό Πιστεύω ότι Ήθελε να Πετύχει με Όλο Αυτό!Το Κατάφερε Αυτό!

Κυριακή Καραμολέγκου. , 2 Φεβρουαρίου 2011
Αμὴν.

Κυριακὴ Λιλιοπούλου, 1 Φεβρουαρίου 2011
Πιστεύω ότι ο ζωηρός διάλογος πάνω σε ένα θέμα όπως η ταπείνωση και ο αγώνας για να την πετύχει κανείς τη σημερινή εποχή, που σχεδόν λεπτό προς λεπτό κάτι γκρεμίζεται ή έστω μας γκρεμίζουν γύρω μας, είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα που πρέπει να κρατήσουμε. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται για τον Χριστό -με διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά με την ίδια εσωτερική προαίρεση όπως όλοι εμείς που συζητάμε τώρα- μπορούμε να ελπίζουμε στο βίωμα και την παρέμβαση της θείας χάριτος, άρα και στην σωτηρία μας. Γένοιτο.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ, 1 Φεβρουαρίου 2011
Διαβάζοντας το κείμενο σκεφτόμουν πως πολλές φορές μπορεί όντως να μην αντιλέγω, να μη μιλώ, να σιωπώ, να μη διαμαρτύρομαι, αλλά όλα αυτά εξωτερικά. Μέσα μου βράζω, αντιδρώ , άσxημες σκέψεις για τον άλλον που με ενόχλησε κατακλύζουν το μυαλό μου ακόμα και μέρες μετά το συμβάν. Και αμέσως ήρθε η απάντηση παρακάτω. Νήστευσε, αγρύπνησε, προσευχήσου. Να σας πως την αλήθεια, όσον αφορά στην αγρυπνία νομίζω δεν έχω βιώσει στη ζωή μου την έμπρακτη βοήθεια της, η οποία όμως σίγουρα υφίσταται, γιατί δεν την έχω ασκήσει. Και τα ωφέλη της νηστείας πάλι δε μου είναι οράτα, τα οποία και αυτα σίγουρα υφίστανται. Όμως όσον αφορά στην προσευχή έχω δει κάποια ωφέλη στη ζωή μου και ειδικά στο να ειρηνεύσεις στη σχέση σου με τους άλλους ανθρωπους. Ίσως να μην κάνω καλά που ξεχωρίζω αυτά τα τρία, ίσως να είναι αλληλένδετα, όμως κατέθεσα το πως τα βιώνω.

Μαρία Βαϊτση, 1 Φεβρουαρίου 2011
Θα Συμφωνήσω ότι η Ταπείνωση δεν είναι Εύκολο Πράγμα αλλά δεν είναι Ακατόρθωτο. Δόξα το Θεό Υπάρχουνε Πολλά Παραδείγματα που το Επιβεβαιώνουνε. Ο Πατέρας Στέφανος τα Είπε Ωραία με αυτό το Ξυλόγλυπτο Λόγια Χριστού είναι δεν είναι Δικά του. Ο Θεός στις Δύσκολες μας Στιγμές ας μας Φωτίζει να Κάνουμε το Θέλημα του Περισσότερο και ας μας Δίνει Πραγματική Δύναμη στις Ώρες των Πέιρασμών που Όλοι Άλλοι πιο Πολύ Άλλοι πιο Λίγο Έχουμε.

Κυριακή Καραμολέγκου., 29 Ιανουαρίου 2011
Γιώτα, ακριβώς, το σχόλιο μου ήταν για την πρώτη σου τοποθέτηση. Ξαναδιάβασε το. Ήσουν κάθετη.

Ολγα Κίτσου, 29 Ιανουαρίου 2011
Για κάποιον λόγο δεν γίνομαι κατανοητή.Κατ'αρχας,σίγουρα βλέπουμε τα πάντα διαφορετικά ο καθένας,και αυτό είναι ο,τι καλύτερο μπορεί να μας συμβεί.Δεν μου αρέσει που στην παρέμβαση σου Κυριακή με ρωτάς αν υποτιμώ την προσπάθεια των αγωνιζομένων,αυτή η λέξη είναι άκυρη.Για παράδειγμα το οτι προτιμώ τον Μπαχ απο τον Μπετόβεν δεν σημαίνει οτι υποτιμώ ή ακυρώνω τον Μπετόβεν,ούτε την προσπάθεια των υπόλοιπων μουσικών του πλανήτη. Στην παρέμβαση σου Όλγα αναρωτιέμαι απο που εβγάλες το συμπέρασμα οτι δεν Θεώρώ τους Άγιους ταπεινούς;!,Ίσως στην πρώτή μου τοποθέτηση ,ήμουν κάθετη και ακάθεκτη,μα και Ο Ίδιος ο Ιησούς είπε:" τι με λέγεις αγαθόν; ουδείς αγαθός ει μη εις ο Θεός."άλλωστε εγώ ή ίδια δεν γράφω για τον πατέρα Παϊσιο-Σκέψου Ταπείνωσή -ή μήπως νομίζείς οτι δεν αναγνωρίζω την ταπείνωση της Παναγίας;Ξέρω πως δεν είναι ακατόρθωτο να φτάσει κανείς στην ταπείνωση όπως και οτι δεν είναι εύκολο.Η ομορφιά αυτού του γλυπτού,του ξωκλησιού,της Αγίας Σοφίας, η Σοφία του λόγου που βγαίνει μέσα απο την καρδία,η ομορφιά της φύσης,ο Σταυρός του Κυρίου,μπορούν να με ταπεινώσουν,έχουν την δύναμη να με ταπεινώσουν,δεν ταπεινώνεται κανείς μόνο μέσα απο τις θλίψεις,τις δοκιμασίες ,τους πειρασμούς, τις αρρώστιες, τα μαρτύρια,και τον πόνο.Οι Μάρτύρες που Άγιο Κομάτι Τους βρίσκεται σε κάθε Άγια Τράπεζα ταπεινώθηκαν μέσα στη Θέα του Άκτιστού Φωτός.Τα παιδιά δεν ωριμάζουν δεν ταπεινώνονται μόνο με τις συμβουλές,και τις τιμωρίες,αλλά με την αγάπη και την ομορφιά που επικρατεί στο σπιτικό τους.Πως το λέει ο Ντοστογιέφσκι;Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο.Η ομορφιά εχει την δύναμη να με ταπεινώσει.Ο πατέρας Στέφανος μια σύμβουλή μας δίνει στην ουσία να προσευχόμαστε και να νηστεύουμε για να έχει δύναμη η προσευχή μας για όλους και σε όλες τις περιστάσεις,τι να μπορώ να πω πάνω σε αυτό;Αμην.

Γιώτα Βούλγαρη, 28 Ιανουαρίου 2011
Γιώτα, Αναμάρτητος είναι μόνο ο Θεός. Ταπεινός όμως δεν είναι μόνο ο Θεός, αλλά και το πλήθος των Αγίων μας. Η αρετή της ταπείνωσης δεν είναι κάτι το ακατόρθωτο για τον άνθρωπο. Και αν θα σου λέω «α, εγώ δεν πρόκειται ποτέ να φθάσω στην ταπείνωση», θα σου λέω ψέμα διότι όσο χάλια και αν είμαι έχω ελπίδα στον Θεό και ποιος ξέρει, με την Χάρη Του, μπορεί να μου δώσει κάποτε αυτή την αρετή. Αλλιώς αν δεν έχουμε την ελπίδα να φτάσουμε να μοιάζουμε τον Κύριο μας, τότε τι είδος αγώνα κάνουμε; Άλλωστε είναι η εντολή του Θεού να αγιάζουμε τις ψυχές μας. Κοιτώντας το γλυπτό όσο όμορφο και αν είναι στην ταπείνωση δεν φτάνω. Ταπεινώνομαι όμως ακούγοντας τις καλές συμβουλές των άλλων, και ο π. Στέφανος στην προκειμένη περίπτωση είναι πολύ καλός σύμβουλος.

Ολγα Κίτσου, 27 Ιανουαρίου 2011
Το Ξυλόγλυπτο Γιώτα μου είναι Όντως Υπέροχο μόνο που είναι και Χειροποίητο. Να μην Μείνουμε Μόνο Εκεί είναι Κρίμα.Όσον Αφορά Εσένα Κυριακή μου Συνονώματη Κιόλας Όταν Λέω Στοιχίζει Καμία Φορά Εννοώ Πονάει Αξίζει Όμως γιατί η Χαρά που Παίρνεις τον Πόνο τον Περιφρονείς Όταν Μάλιστα Όλα Αυτά Γίνονται και Αθόρυβα!Ο Θεός ας μας Δίνει Πραγματική Δύναμη και Φώτιση Όλοι οι Άνθρωποι Αυτό Έχουμε Ανάγκη! Καλή Δύναμη σε Όλους μας. Γει Χαρά πιο Σύντομα πιο Φιλικά Κική.

Κυριακή Καραμολέγκου., 27 Ιανουαρίου 2011
Κυριακή,σχολίασα απλώς την εικόνα που συνοδεύει το κείμενο ή οποία είναι σχετική με αυτό και την προτιμώ απο το ίδιο το κείμενο,μου μιλάει "μου" λέει πολλά αυτή η εικόνα πιο πολλά απο οσα το κείμενο,ξέχασα και ένα "μου" που εννοείται ,είναι η τοποθέτηση μου αυτή.Αλίμονο ,αν έβαζα οποιοδήποτε έργο τέχνής πάνω απο οποιαδήποτε ψυχή ή σχέση και μάλιστα την δική μου, δεν υποτιμώ καμία προσπάθεια κανενός αγωνιζομένου αλλά πιστεύω πως μια τέχνη δεν μπορεί να να την ασκήσει ο οποιοσδήποτε γιατί για την κάθε τέχνη χρείαζεται πρώτα η κλίση ύστερα ή μαθητεία (που συνήθως είναι δια βίου)κόπος και πολλή αγαπη.Μπορώ να αγιογραφίσω ή να ζωγραφίσω(όσο μπορώ)μπορώ να κάνω και το απόδειπνο(όσο μπορώ),όμως δεν μπορώ να φτιάξω αυτό το ξυλόγλυπτο με το οποίο αναδεικνύεται ο λόγος του Χριστού "ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω" και χαίρομαι που κάποιος τα κατάφερε τόσο καλά,βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως είναι ταπεινός οποιοσδήποτε ασκεί μια τέχνη.Το ίδιο συμβαίνει και με τους αγωνιστές στην πνευματική ζωή.Η προσευχή στην οποία κυρίως αναφέρεται το κείμενο του Ιερέα,είναι μια τέχνη,κατά την γνώμη μου η μεγαλύτερη απο όλες της τέχνες.Γιατί ο χώρος της είναι χώρος Ζωής Αληθινής.Μπορεί κάποιος να προσεύχεται ,αλλά πάλι να μην είναι ταπεινός.Αν δεν προσέξει κάποιος μπορεί να πέσει. Ο Άγιος το γνωρίζει αυτό και τελικά αυτή ή παραδοχή ειναι που τον αγιάζει,όπως άγιασε τον ληστή η παραδοχή της αλήθειας,πάνω στο σταυρό του.Ο πατέρας Παϊσιος έκανε ξυλόγλυπτά έκανε και προσευχή,είδε την Αγία Ευφημία και την έβαλε να προσκυνήσει την Αγία Τριάδα-σκέψου ταπείνωση-,είδε την Παναγία.Είχε μια συνέχεια ,μια συνέπεια.Εγώ δεν την έχω,ενδεχομένως πολλοί απο έμας δεν την έχουν,είμαι στην προσπάθεια πάνω.Κοίτα τώρα τι γίνεται ,εσένα σε αναπαύει αυτό το κείμενο όπως και την Όλγα,εμένα αυτό το γλυπτό που εικονίζει τον Χριστό μου με τα χέρια του απλώμένα να οριοθετεί... Χέρια σκάλησαν το ξύλο,χέρια έγραψαν στο χαρτί.Χέρια που ανήκουν σε πρόσωπα που δεν γνωρίζω.Αυτό είναι όλο.

Βουλγαρη Γιωτα, 27 Ιανουαρίου 2011
Γιώτα υποτιμάς την προσπάθεια των αγωνιζομένων, μένοντας σε ένα ξυλόγλυπτο; Προτιμάς μια εικόνα απο τις σχέσεις σου με τους άλλους ανθρώπους και την ψυχή σου; Μιά τέχνη μπορεί ο οποιοσδήποτε να την ασκήσει, τον αγώνα όμως μόνο οι αγωνιστές. Χαίρομαι την Όλγα που λέει οτι θα το έχει ώς εγχειρίδιο - κι όχι γιατί δεν τα ξέρει, αλλά για να τα βλέπει μπροστά της στις δύσκολες στιγμές, θα είναι σαν σκούντηγμα και επαναφορά στην ηρεμία, στην ταπείνωση. Και στην Κυριακή, τί σημαίνει να κάνεις το καλό κι ας στοιχίζει καμιά φορά; Όταν ταπεινωνόμαστε πάντα στοιχίζει, γιατί δεν το έχουμε μάθει - εγώ τουλάχιστον. Το διάβασα ξανά και ξανά. Τα ξέρουμε όλα αυτά, λόγια των πατέρων και του ιδίου του Χριστού, δεν είναι άγνωστα. Μα στην κρίσιμη στιγμή αισθάνομαι πως θα εκραγώ. Και σίγουρα σε όλα αυτά δεν μπορώ να πώ οτι δεν τα κάνω ή τα κάνω, υπάρχουν φορές που αντιμετωπίζω πιο δύσκολα ή πιο εύκολα την κάθε περίπτωση. Την μια φορά να μιλήσω και την άλλη όχι. Αυτό έχει να κάνει πάντα με το πόσο τακτοποιημένη είμαι μέσα μου με τον Χριστό.

Κυριακὴ Λιλιοπούλου, 27 Ιανουαρίου 2011
Προτιμώ το ξυλόγλυπτό λέει πολλά περισσότερα απο όλες τις συμβουλές μαζί,δημιουργήθηκε σίγουρα με πολύ κόπο και εικονίζει την πραγματικότητα.Αναμάρτητος και ταπεινός είναι μόνο ο Θεός , αυτό το ξέρουμε όλοι μας... πια ...και περισσότερο απ'όλους οι Αγιοι Του. Χαιρετώ, Γιώτα.

Βουλγαρη Γιωτα, 26 Ιανουαρίου 2011
Απλό και Σαφή το Κείμενο. Αξίζει να το Μελετήσεις. Ο Θεός να μας Δίνει Δύναμη να Αγωνιζόμαστε Όπως Πρέπει με Φόβο Θεού Πάνω από Όλα.Όντως Αξίζει το να Κάνεις το Καλό και ας σου Στοιχίζει Καμία Φορά Χαλάλι.

Κυριακή Καραμολέγκου., 26 Ιανουαρίου 2011
Θα το εκτυπώσω αυτό και θα το κολλήσω σε 2-3 σημεία του σπιτιού, και προπαντός στο μέγα φίλο μού – στο ψυγείο. Εξαιρετικά πρακτικό για κάθε ώρα, επειδή πολλές φορές τυχαίνουν περιστάσεις διάφορες, προσπαθώ εκείνη τη στιγμή να θυμηθώ λόγια των Πατέρων να με «καθοδηγήσουν» ανάλογα, αλλά ο πονηρός έρχεται πιο γρήγορα και λέει τα δικά του. Η ταπείνωση είναι (για μένα) το πιο δύσκολο πράγμα. «Μάθετε απ ' εμού , ότι πράος ειμί και ταπεινός τη καρδία». Είναι ο ίδιος ο Κύριος.

Ολγα Κίτσου, 26 Ιανουαρίου 2011
Η Άποψή μας
 

Bookmark and Share
Δείτε προηγούμενες παρεμβάσεις
Ελάτε να συζητήσουμε
Ονοματεπώνυμο *

Email *

Το μήνυμά σας *

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

Πρὸς τὴ χήρα ποὺ θλίβεται καὶ ἀνησυχεῖ

Κουράγιο. Μὴν φοβᾶσαι. Πὲς στὸν ἑαυτό σου: «ὁ ἄνδρας μου ἀνῆκε πρῶτα στὸν Θεὸ καὶ ἔπειτα σ' ἐμένα καὶ τὰ παιδιά μου, πρῶτα εἶναι τοῦ Θεοῦ καὶ ἔπειτα δικός μου. Ἐὰν ὁ ἔμπειρος κηπουρὸς τραβήξει μία δέσμη ἀπὸ τὰ ἄνθη, νὰ ξέρεις, ὅτι χρειαζόταν νὰ πράξει ἔτσι. Ἐκεῖνος ξέρει τοὺς λόγους γιὰ τοὺς ὁποίους τὸ ἔκανε. Καὶ ἕνας ἀπὸ τοὺς λόγους εἶναι καὶ αὐτός: γιὰ νὰ ἐξελίσσονται τὰ γύρω ἄνθη. Κι ἐσὺ μὲ τὰ παιδιά σου ἀπὸ τώρα θὰ ἐξελίσσεσαι πνευματικὰ καλύτερα.