Παλαιά Διαθήκη Καινή Διαθήκη
ΓΕΝΕΣΙΣ
ΕΞΟΔΟΣ
ΛΕΥΙΤΙΚΟΝ
ΑΡΙΘΜΟΙ
ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ
ΙΗΣΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΗ
ΚΡΙΤΑΙ
ΡΟΥΘ
ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ Α΄
ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ B΄
ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ Γ΄
ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ Δ΄
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΩΝ Α΄
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΩΝ Β΄
ΕΣΔΡΑΣ Α΄
ΕΣΔΡΑΣ Β΄
ΝΕΕΜΙΑΣ
ΤΩΒΙΤ
ΙΟΥΔΙΘ
ΕΣΘΗΡ
ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ Α΄
ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ Β΄
ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ Γ΄
ΨΑΛΜΟΙ
ΙΩΒ
ΠΑΡΟΙΜΙΑΙ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΗΣ
ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ
ΣΟΦΙΑ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΣΕΙΡΑΧ
ΩΣΗΕ
ΑΜΩΣ
ΜΙΧΑΙΑΣ
ΙΩΗΛ
ΟΒΔΙΟΥ
ΙΩΝΑΣ
ΝΑΟΥΜ
ΑΒΒΑΚΟΥΜ
ΣΟΦΟΝΙΑΣ
ΑΓΓΑΙΟΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΜΑΛΑΧΙΑΣ
ΗΣΑΪΑΣ
ΙΕΡΕΜΙΑΣ
ΒΑΡΟΥΧ
ΘΡΗΝΟΙ ΙΕΡΕΜΙΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΕΡΕΜΙΟΥ
ΙΕΖΕΚΙΗΛ
ΔΑΝΙΗΛ - ΒΗΛ ΚΑΙ ΔΡΑΚΩΝ
ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ Δ΄
ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ
ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ
ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ
ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ
ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ
ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α΄
ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Β΄
ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ
ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ
ΠΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ
ΠΡΟΣ ΚΟΛΟΣΣΑΕΙΣ
ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ Α΄
ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ Β΄
ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ Α΄
ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ Β΄
ΠΡΟΣ ΤΙΤΟΝ
ΠΡΟΣ ΦΙΛΗΜΟΝΑ
ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΑΚΩΒΟΥ
Α΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΤΡΟΥ
Β΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΤΡΟΥ
Α΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΟΥ
Β΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΟΥ
Γ΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΟΥΔΑ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Ψηφοφορια 1
Ποιὰ βασική παρηγοριὰ νοιώθετε στὶς δυσκολίες σας
Τὰ μέχρι τώρα βιώματά σας καὶ ἡ ὅλη σχέση μὲ τὸν Κύριο
Ἡ ἀγάπη τοῦ Κυρίου ποὺ ἔχετε νοιώσει μέχρι τώρα
Ἡ δύναμη τοῦ Κυρίου σὲ συνδυασμό μὲ τὴν δική σας ἀθωότητα
Ἡ ταύτιση μὲ τὸν Κύριο στὴν ὑποδοχή τοῦ μίσους τοῦ κόσμου
Ἡ Ἀνάστασή Του ὡς βεβαιότητα συναντήσεως μαζί Του
Ψηφοφορια 2
Ποιὸ βίωμα εἶναι πιὸ οἰκεῖο γιὰ σᾶς;
Μετέχουμε σὲ ὅλη τὴ ζωὴ τοῦ Κυρίου μὲ τὴν τέλεση τῆς Θείας Εὐχαριστίας
Ἡ νηστεία βοηθᾶ νὰ ξεκολλήσει τὸ μυαλό μας ἀπὸ τὰ γήινα πράγματα
Στὸ μυστήριο τῆς Ἐξομολογήσεως καθαρίζουμε τὴν ψυχή μας
Ὁ χριστιανὸς πρέπει νὰ γεμίσει τὸν χρόνο του μὲ προσευχὴ
Ἕνα κοριτσάκι θρηνεῖ τὴν νεκρὴ μητέρα του

Ἡ φωτογραφία, ποὺ εἶδε πρὶν λίγες ἡμέρες τὸ φῶς τῆς δημοσιότητας, ἀπεικονίζει ἕνα κοριτσάκι τὸ ὁποῖο ἔχασε τὴ μητέρα του στὸν πόλεμο καὶ οἱ κοινωνικὲς ὑπηρεσίες τὸ ἔστειλαν στὸ ὀρφανοτροφεῖο γιὰ νὰ μπορέσει νὰ ἐπιβιώσει.

Ἡ προσαρμογὴ δὲν ἦταν εὔκολη. Ἡ μικρὴ ζητοῦσε συνεχῶς τὴ μητέρα της, ἀρνιόταν νὰ φάει, νὰ κοιμηθεῖ, ἢ νὰ παίξει μὲ τὰ ὑπόλοιπα παιδιά.

Μέχρι ποὺ κάποια στιγμὴ οἱ ὑπεύθυνοι τοῦ ἱδρύματος τὴ βρῆκαν στὴν αὐλὴ ξαπλωμένη κι ἔτρεξαν νὰ δοῦν τί συμβαίνει.

Μὲ ἔκπληξη διαπίστωσαν ὅτι ἡ μικρὴ εἶχε πάρει μία κιμωλία, ζωγράφισε στὸ τσιμέντο τῆς αὐλῆς τοῦ ὀρφανοτροφείου τὴ μητέρα της, καὶ μετὰ μπῆκε μέσα στὴ ζωγραφιὰ καὶ κουλουριάστηκε στὴν ἀγκαλιά της, ὅπως ὅταν ἦταν ἔμβρυο.

Ἔβγαλε μάλιστα τὰ παπουτσάκια της καὶ τὰ ἄφησε ἔξω ἀπὸ τὴ ζωγραφιὰ γιὰ νὰ μὴν πατήσει αὐτὸ ποὺ θεωροῦσε ἱερό… ἀποδεικνύοντας ὅτι ἡ ἀγάπη εἶναι ὁ πιὸ ἱερός μας τόπος.
Τα σχόλιά σας
Δεν έχει καμία σημασία αν είναι η φωτογραφία στημένη ή όχι . Εγώ μάλιστα εύχομαι να είναι στημένη . Γιατί αν είναι αληθινή τότε κρύβει πολύ μεγάλο πόνο μέσα της...Πέρα από αυτά μας μιλάει μέσα στην καρδιά μας για την αληθινή αγάπη , για την αγάπη της μάνας, αλλά και την μεγάλη ανάγκη που όλοι μας ως παιδιά είχαμε και που όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν, να νιώσουν πραγματική ζεστασιά, στοργή, φροντίδα, προστασία στην αγκαλιά της μάνας. Πανανθρώπινες ανάγκες που άλλοι άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να τις βιώσουν στο έπακρο και άλλοι τις στερούνται...Νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και στο φωτογράφο αλλά και στο site γιατί μέσα από παραστατικούς δρόμους μας ξυπνάει μέσα μας όμορφα αισθήματα και ευκαιρίες να βγούμε για λίγο από τον εαυτό μας...

Mαρία Βαϊταη, 8 Ιουνίου 2013
Η φωτογραφία, στημένη ή όχι, καταφέρνει να μας συγκινήσει και να ξυπνήσει μέσα μας τρυφερότητα και συμπόνοια. Η κόρη μου όταν την είδε σκέφτηκε πως είναι ένα κοριτσάκι που έχει χάσει τη μαμά του και θέλει τόσο να κοιμηθεί στην αγκαλιά της. Αυτή η ανάγκη, η λαχτάρα για αγάπη που εκφράζει ένα παιδί είναι κάτι το τόσο αγνό και αυθεντικό που ίσως να μπορούσε να μας χρησιμεύσει και ως εσωτερικός οδηγός στην αναζήτηση της σχέσης μας με τον Κύριο. Σκεφτόμουν ακόμη πως αυτή η φωτογραφία αποτυπώνει κατά κάποιο τρόπο, τα λόγια μίας Γερόντισσας σε κάποια Μονή που πρόσφατα επισκεφτήκαμε και μας είπε πόσο σημαντικό είναι να μπορούμε από τη μία με ταπείνωση να ζητάμε βοήθεια από τον Κύριο και από την άλλη να μοιάσουμε εμείς οι ίδιοι με το Χριστό προσφέροντας ελεημοσύνη και συμπόνοια στους ανθρώπους. Να μπορούμε δηλαδή από τη μία να δεχόμαστε την αγκαλιά όπως το κοριτσάκι και από την άλλη να γινόμαστε εμείς μια αγκαλιά για κάποιον άλλο δίπλα μας.

Άννα, 27 Μαίου 2013
Η συγκεκριμένη ιστορία λέει πολλά και ας μην έχει γίνει στην πραγματικότητα..είμαι σίγουρη ότι πολλά παιδάκια έως τώρα θα έχουν βιώσει αυτή την απώλεια στην καρδούλα τους. Ειλικρινά τέτοιες ιστορίες με συγκλονίζουν και με κάνουν να σκέφτομαι τις φορές που έχω μιλήσει απότομα στη μητέρα μου ή δεν της έχω φερθεί καλά..

Γεωργία Σκ, 26 Μαίου 2013
Οτι και εαν ειναι και Ψεματα να ειναι Κατι Εχει να Πει.

Ελεσα, 26 Μαίου 2013
Βρε Γιαννη μαλλον δικιο θαχεις, αλλα τι σημασια εχει; Δεν την πατησα νομιζω. Απλα αφησα την καρδια μου να δουλεψει και μου εδειξε για ποια πραγματα πρεπει να σκυρτιζω και να ανησυχω. Για την παγωνια μου βασικα νομιζω εγω. Γιαννη εσπασε η καρδια μου να ξερεις. Ειχε καιρο να το παθει και ξυπνησα προσωρινα απο βαθυ υπνο. Αρα τωρα μετα την ανακαλυψη σου εχω δυο να ευεργετω. Και το σαιτ αλλα και τον απιθανο φωτογραφο που μου εδωσε παλι λιγο εσωτερικη ζωη. Αλλα και σενα που μου θυμησες οτι τελικα μονο το "μεσα μεσα μας" εχει σημασια οπως ειπε ο ποιητης.

Νικητας Θαλελλαιου, 26 Μαίου 2013
Μπορεί και να μην είναι η αληθινή φωτογραφία... Μπορεί να μην είναι και η αληθινή ιστορία... Στην τελική δεν είναι και τόσο σημαντικό... Η εικόνα αυτή μας παραπέμπει κάπου, και εκεί, κάπου, υπάρχει ΤΟΣΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΟΝΟ που κανένας φωτογράφος και καμία ιστορία δεν μπορεί να το περιγράψει... Στα βάθη των ψυχών των μικρών παιδιών, των παρατημένων, των κακοποιημένων, των προδομένον, που ούτε δάκρυα υπάρχουν πια αλλά η σιωπή μόνο... Τι να τη κάνεις τη λογική... Το βρήκαμε, το ανακαλύψαμε, το λογηκέψαμε, το κουκουλώσαμε... Ε, βρήκαμε την αλήθεια, έτσι δεν είναι; Αναπαυόμαστε. Πάμε παρακάτω, και παρακάτω... Μόνο ποιος ξέρει, μήπως εκεί, παρακάτω, θα μας βρει ένα τέτοιο κύμα ΠΟΝΟΥ είτε δικό μας είτε μη, που τότε θα αρχίσουμε να ψάχνουμε τα αποθέματα αγάπης, αντοχής και συμπόνιας και δεν θα τα βρίσκουμε... Το κάθε τι τώρα μπορεί να είναι μία ευκαιρία προς αυτοψηλάφηση, ας μην το πετάμε... Και να τα βράσουμε τις γνώσεις μας. Στη τελική ένα μόνο μένει. Ο Θείε Παύλε, πες μας πάλι τον Ύμνο σου...

Κίτσου Όλγα, 24 Μαίου 2013
Ε βέβαια !!!Φαίνεται το πράγμα.Αλλά επειδή κάνω παρέα με παιδιά μικρά και μεγάλα ξέρω πως η ιστορία αυτή μπορεί να είναι στημένη αλλά είναι αληθινή.Πως τα παιδιά μπορούν με μια μόνο πινελιά ,πόσο μάλλον με μια ζωγραφιά να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο τόσο ολοκληρωτικά που είναι να απορούν άπαντες οι ενήλικες είτε είναι ρομαντικοί ή συναισθηματικοί,ή διανοούμενοι,οι ρεαλιστές ή ο,τι θές. Εμείς για να πούμε συνήθως μια σκέτη ανοησία θέλουμε δέκα τόνους μελάνι και αλλά 10 τέρμινα συζήτηση.Τα παιδιά χρειάζονται λίγο χρώμα και ένα βλέμμα και φυσικά δεν λένε ούτε κάνουν ανοησίες.Λένε αλήθεια.Οι φωτογράφοι αποτυπώναν την αλήθεια σε καρέ παλιά τώρα πια έχω χάσει την μπάλα.Πολύ ευχαριστούμε τον Ιρανό φωτογράφο μου θυμίζει εμένα που φωτογράφιζα παλιά.... και παιδιά , μα πιο έναν φίλο μου φωτογράφο που έχει φωτογραφίσει σχεδον όλα τα παιδια τα μεγάλα και τα μικρά της Νίκαιας,και οχι μόνο.Σε πόζες στημένες ή αυθόρμητες πάντα όμως συγκλονιστικές!!!Είναι σίγουρα πολύ καλύτερος του φωτογράφος,ο δικός μας Ανδρέας Σχοινάς. Θα σας πάω λίγο πάλι στον μονόλογο του Κοκτώ... Τελικά..." Ίσως είμαι ένα ψέμα...ένα ψέμα που λέει πάντα την αλήθεια". Ακριβώς όπως η παραπάνω φωτογραφία!!! http://photocircle.gr/component/option,com_uhp2/Itemid,68/task,viewpage/user_id,89/lang,el/ Η διευθύνση αφορά όσους αγαπούν την φωτογραφική τέχνη.

ΠαναΓιώτα , 24 Μαίου 2013
Η Εικονα Πραγματικα Μιλαει απο Μονη της δεν θα την Σχολιασω τα Λογια ειναι Περιττα!

Ελεσα, 24 Μαίου 2013
Θα σας στεναχωρήσω, αλλά την πατήσατε με ένα urban legend Είναι 24 ετών. Ιρανός φωτογράφος ο Bahareh Bisheh. Ένα από τα θέματά του στις συλλογές των φωτογραφιών του, λέγεται "I have a mother" με το κοριτσάκι σε διάφορες πόζες. Μάλλον είναι η ανηψιά του. O ίδιος έχει αναρτήσει τις φωτογραφίες από τον Ιούλιο του 2012 και είναι αρκετές στο ίδιο ύφος. Που να ξερε ότι και στην Ελλάδα, το πρότζεκτ του θα το κάναμε ρομαντική ιστορία. Προς αποκατάσταση λοιπόν, το κοριτσάκι δεν χάνει την μαμά στον πόλεμο. Δεν μεγαλώνει σε ορφανοτροφείο. Κουλουριάζεται σε άπειρα σκιτσα. Παντού βγάζει τα παπούτσια της. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.157301267647982.31611.111614528883323&type=3

Γιαννης, 24 Μαίου 2013
Αν πηγαιναμε ολοι μας και παιρναμε απο ενα τετοιο παιδακι στο σπιτι μας για να γινουμε εμεις η μαμα του και ο μπαμπας του δεν θα μας ευλογουσε ο Κυριος και με τα δυο του τα χερια; οπως ελεγε και ο καλος ο γεροΠαισιος δεν ξερω αλλα η Αγια Ζωνη μας εκανε ενα γερο ξυπνημα απο τον υπνο. τουλαχιστον σε εμενα να ειστε καλα εκει στο www.agiazoni.gr και να μας ξυπνατε συχνοτερα

Νικητας Θαλελλαιου, 24 Μαίου 2013
Τι να πει κανείς;Σήμερα έχει γενέθλια η μητέρα μου και όταν της έδειξα την φωτογραφία είπε "Καδούλι μου"καρδούλα μου δηλαδή,έτσι όπως λέει και εμένα όταν δεν την νευριάζω. Και παρατήρησα και είδα πως τούτο το μικρό πλάσμα ξέρει την θέση της καλά.Στο μέρος της καρδιάς κουλουριασμένο μέσα στα λευκά,φαίνεται να γνωρίζει που καρποφορεί η αγάπη.Ποιος ξέρει να πει αν αισθάνεται ή γνωρίζει πως η αγάπη της μητέρας όπως και του Θεού είναι αθάνατη;Πως δεν θα σβήσει ποτέ σε αντίθεση με την κιμωλία γύρω της. Η Παναγία να σκεπάζει τα παιδιά του κόσμου μας να ζήσουν μέχρι να γεράσουν.Συχνά πιάνω τον εαυτό μου να επιθυμώ περισσότερο να γίνω γιαγιά παρά μητέρα.Ευχαριστιέμαι τόσο να βλέπω μια γιαγιά με τα εγγονάκια της,τριγύρω. Αυτή η φωτογραφία είναι βαθιά ανθρώπινη και είπα λόγια πολλά. Χριστός Ανέστη.

ΠαναΓιώτα Βούλγαρη, 24 Μαίου 2013
Τα μικρά παιδιά είναι ψυχικά υγιή.Το μόνο που ζητούν κθημερινά εναγωνίως και τα θρέφει είναι η Αγάπη.Όποιος ζεί έξω απο αυτή θηρίο ανήμερο...και πόσα αλήθεια αντικρύζουμε καθημερινά.

Χαρούλα, 23 Μαίου 2013
Δεν ξέρω πότε θα σταματήσω να κλαίω... Να' στε καλά! Καταπληκτική εικόνα... Νομίζω ότι έτσι έχει διαγράψει ο Κύριός μας έναν κύκλο αγάπης γύρω μας, αρκεί να τον καταλάβουμε... να τον αναζητήσουμε όπως αυτό το κοριτσάκι με τον τρόπο του αναζητά τη μητρική αγάπη. Τι να σας γράψω; Μερικά πράγματα μάλλον δε χωρούν σε λέξεις... είναι πολύ φτωχές και πολύ λίγες... Απλά εύχομαι και προσεύχομαι να επιζητήσω αυτή την ένωση με τον Κύριό μας, να αφήσω έξω από αυτή την Ιερή σχέση κάθε είδους ασχήμια. Αμήν!

Βίκυ Αμπράζη, 23 Μαίου 2013
Παναγίτσα μου πόσο καλή είσαι πόσο καλή ... Εσύ μου ήρθες αμέσως στο νου με αυτήν την ανάρτηση - Πρέσβευε υπερ ημών

Νικητας Θαλελλαίου, 23 Μαίου 2013
ΑΠΛΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ.....ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΛΟΓΙΑ....

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΑΛΑΡΑΣ, 23 Μαίου 2013
Η Άποψή μας
 

Bookmark and Share
Δείτε προηγούμενες παρεμβάσεις
Ελάτε να συζητήσουμε
Ονοματεπώνυμο *

Email *

Το μήνυμά σας *

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

Πρὸς τὴ χήρα ποὺ θλίβεται καὶ ἀνησυχεῖ

Κουράγιο. Μὴν φοβᾶσαι. Πὲς στὸν ἑαυτό σου: «ὁ ἄνδρας μου ἀνῆκε πρῶτα στὸν Θεὸ καὶ ἔπειτα σ' ἐμένα καὶ τὰ παιδιά μου, πρῶτα εἶναι τοῦ Θεοῦ καὶ ἔπειτα δικός μου. Ἐὰν ὁ ἔμπειρος κηπουρὸς τραβήξει μία δέσμη ἀπὸ τὰ ἄνθη, νὰ ξέρεις, ὅτι χρειαζόταν νὰ πράξει ἔτσι. Ἐκεῖνος ξέρει τοὺς λόγους γιὰ τοὺς ὁποίους τὸ ἔκανε. Καὶ ἕνας ἀπὸ τοὺς λόγους εἶναι καὶ αὐτός: γιὰ νὰ ἐξελίσσονται τὰ γύρω ἄνθη. Κι ἐσὺ μὲ τὰ παιδιά σου ἀπὸ τώρα θὰ ἐξελίσσεσαι πνευματικὰ καλύτερα.